Fuerteventura

Totul despre Fuerteventura

Așa cum anunțam într-un articol anterior am plănuit și am dus până la capăt excursia în Fuerteventura. Am ajuns în iunie 2017 pentru 5 zile și am pus o steluță mare pe Google Map pentru că vreau să revin pentru o vacanță mai lungă, cel puțin încă o dată. Pentru cei ce nu au ajuns încă în acest paradis boem, vecin cu mult mai comercialele Tenerife și Gran Canaria am să vă spun mai jos tot ce am aflat de la fața locului.

Transportul

Fuerteventura Transport

Am ajuns pe insulă cu Ryanair, cu escala de câteva zile și la dus și la întors la Madrid. Un bilet dus întors a costat aproximativ 135 euro. Prefer acest gen de vacanțe în care scurtez durata zborului și combin genul de vacanțe. În acest caz plajele pustii din Fuerteventura cu forfota fantastică din Madrid.

Cauta bilete de avion Fuerteventura


Pe insula am închiriat mașină la 70 de euro/zi pentru că a fost una de 7 locuri. Prefer acest mod de a călători, pentru că din experiența știu că este mult mai ieftin și ai ocazia să vezi exact ce vrei tu, atunci cănd vrei. Libertate maximă. Căteva sfaturi despre experiențele mele cu companiile de închiriere mașini găsești aici.

Pe insulă există și transport în comun destul de bine pus la punct. Pentru gradina zoologică există autobuze gratuite. Șoselele sunt foarte bune și traficul extrem de lejer. Practic mai mult turiștii se mișcă.

Cazarea

Am stat la o vila de 6 persoane cu terasă și piscină și cazarea a ieșit în jur de 15 de euro/persoană/zi. Am scris totul despre cazare aici.

Mâncarea

Este foarte ieftină. Nu am găsit preparate specifice zonei însă peștele este delicios. O masă de poate costa și 7 euro.

Vremea

Fuerteventura vremea

Vremea în Fuerteventura este minunată. Temperatura nu trece de 27 de grade și este o plăcere să stai la plajă toată ziua. Aici trebuie să vă spun că aceste temperaturi blânde nu te vor păzi de arsuri solare, mai ales dacă ajungi cu piele albă ca brânza ca noi. Ba chiar aș putea spune că soarele te arde pe nesimțite. Seara și dimineața este chiar răcoare.

Apa mării este călduță în jur de 22 de grade celsius.  Asta fiind o caracteristică generală a insulelor înconjurate de ocean. 

Fuerteventura înseamnă vânt puternic în spaniolă și prin urmare vântul bate tare sau foarte tare. Nu se oprește niciodată. Asta este bine pentru surfing și kitesurfing însă poate deveni supărător la un moment dat pentru turiști.

Peisaje

Fuerteventura desert

Insula este vulcanică și deșertică. Nu este apă dulce decât undeva în mijloc, foarte puțină. Peisajele din interior sunt foarte aride. Vegetație este foarte puțină. În partea de est sunt dune imense de nisip, foarte spectaculoase, în apropierea orașului Coralejo, unde am locuit. Trebuie chiar să treci printre ele ca să ajungi la plajă. În partea de vest insula este stâncoasă cu faleze înalte spectaculoase. Farul de mai jos se află la El Cotillo în nordul insulei.

Fuerteventura Far

Există plaje cu nisip și în partea de est dar mult mai puține. Aici localitățile sunt mai tradiționale și foarte mici. Poza de mai jos este de la Puertito de los Molinos unde sunt și niște caverne în apă pe care noi le-am ratat, pe motiv că am ajuns la flux.

Fuerteventura Faleze

Un loc foarte frumos și spectaculos din vestul insulei este la Ajuy unde gășiți atăt plaja strajuită de peșteri săpate în faleză, cât și căsuțe tradiționale. Am înțeles că aici se mănâncă cel mai bun pește de pe insulă.


Plaje

Fuerteventura plaje

Peisajele care îți taie respirația sunt cele din est. Insula are flux și reflux extrem de mare de peste 2 metri și plajele dinspre Africa, la reflux devin lagune albastre superbe. Cele mai frumoase plaje sunt Grandes Playas de Coralejo, de unde este făcută și fotografia de mai sus. Plajele de aici sunt extrem de late și se desfășoară pe kilometrii întregi. Poți ajunge în zone chiar pustii.

O plajă foarte frumoasă este și Playa del Matoral din sudul insulei.


Zoo

Pentru cei cu copii, o vizită la grădina zoologică este un must do. Intrarea este 31 de euro, așa că atenție la buget. Mie mi-a plăcut foarte mult, iar copii au fost încântați.

Fuerteventura Zoo

Am pus o poză cu suricate pentru că sunt preferatele mele și am fost foarte încântat că le-am văzut în sfârșit. Sunt însă foarte multe animale și suprafața este imensă. Totul este verde și te gandești cu câtă cheltuială a fost menținută această verdeață. Poţi plăti diverse experienţe, cum le spun ei, cu lemurienii, leii de mare, papagalii. Adică intrii în cuştile lor şi poţi chiar atinge animalele. Noi am ales lemurienii.

Fuerteventura zoo lemurs

Este o excursie de o zi întreagă şi vă sfătuiesc să ajungeţi la prima oră.O poză de final de pe faleza din Coralejo.
_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (2)

  • Recomandare cazare Fuerteventura • Calator 365

    |

    […]  Vama Veche din arhipelagul Canare. Mi-a plăcut enorm sejurul și am scris pe larg despre el aici. Până atunci dacă sunteți în pană de idei de vacanța la mare vă recomand cu căldură […]

Comments are closed

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 408.861 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.