Sintra – excursie de o zi din Lisabona

Palace of Sintra

Palatele și castele de la Sintra se află la o oră de mers cu trenul din stația de metrou Oriente din Lisabona. Trenurile sunt foarte dese și circulă o dată la un sfert de oră. Noi am ajuns aici în timpul vacanței din noiembrie 2016 de 5 zile la Lisabona și 5 zile în Madeira. Vă sfătuiesc să mergeți cu trenul și să explorați singuri zona pentru că excursiile firmelor de turism locale sau pachetele firmelor românești sunt exagerat de scumpe. Trenul de la Lisabona la Sintra costă 2,5 euro de persoană. În Sintra veți fi de asemenea asaltați de o sumedenie de agenti ai diverselor agenții locale de turism care o să vă ofere tot felul de minuni de transport și pachete pe care noi le-am ignorat. Am luat de la ghișeul din fața gării un bilet de autobuz de 5 euro pentru linia ce acoperă palatele. Din autobuz te poți da jos de câte ori vrei însă trebuie să cobori în ordinea în care apar ele pentru că străzile din Sintra sunt foarte înguste și autobuzul nu se mai întoarce pe aceeași parte. Se poate merge și pe jos la palate, dar este mult de urcat și nu veți mai avea timp de vizitat, pentru că cel puțin în noiembrie, totul se închide la ora 17,00.
Mai există încă o linie locală de autobuze care merge pe la vile, care evident sunt superbe dar noi cel puțin nu am reuși să le vedem în acceași zi. Poate dacă mergeți vara când ziua este mai lungă reușiți.

Cauta Bilet de avion Lisabona


Sintra Portugalia

Orașul Sintra este Monument Unesco. Aici a ales Monarhia Portugheză să construiască un mic paradis, urcat pe delurile din apropierea Lisabonei în mijlocul pădurilor de pini, cu vedere minunată la ocean. Locul se poate vizita într-o zi, dar dacă aveți mai mult timp la dispoziție nu ezitați să-l folosiți.

Intrările la palate sunt în jur de 10 euro și priveliștile sunt minunate. Noi am vizitat Palatul Penna și Castelul Maurilor. Palatul Național nu l-am vizitat pentru că este amenajat ca muzeu de istorie și cu siguranță nu am fi avut răgazul necesar să-l vedem pe îndelete. Motiv foarte întemeiat ca să mai revenim. Am vizitat în schimb micuțul și cochetul centru vechi din preajma palatului unde am gustat Ginja (un lichior tradițional cu gust de vișinată) din păhărele de ciocolată.

National Palace Sintra
Palatul National, Sintra

Palatul Pena

Palace of Penna Sintra

Este de departe cel mai frumos din zonă și se vizitează atât pe la exterior cât și în interior. Din punctul meu de vedere exteriorul merită cea mai mare atenție. Multitudinea de terase și balcoane ce oferă priveliști minunate trebuie explorată pe îndelete. Fațadele palatului sunt construite în diverse stiluri arhitectonice foarte diferite între ele, lucru care este considerat de unii cam kitschos. Eu nefiind specialist m-am rezumat la admirat și fotografiat.

Palatul Penna SIntra, Portugalia

Palatul Penna Sintra

Palace of Pena

Castelul Maurilor

Castelu Maurilor Sintra Lisabona

Plimbarea pe zidurile castelului este extrem de spectaculoasă. Panoramele asupra împrejurimilor sunt impresionante. Păstrați-vă mai multe clipe pentru încadrare, compoziție și fotografiere pentru că merită.

Castelo dos Mauros


 Castelo dos Mauros
De la Sintra am luat un alt autobuz care nu a costat mai mult de cinci euro care ne-a dus pe malul oceanului în vestita stațiune Cascais unde evident era mai bine să ajungem vara, dar plimbarea de seară pe malul mării ne-a plăcut totuși. Pe drum am trecut și pe la Cabo da Roca – cel mai vestic punct al Europei. Cina am luat-o la un restaurant cochet pe nume Ratatouile Village cu vedere către centrul vechi al Cascais unde am băut un vin de Porto excelent. Mâncare franțuzească minunat gătită.


_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (2)

  • Temperatura medie anuala Lisabona • Calator 365

    |

    […] Lisabona are o temperatură foarte plăcută tot anul. Din acest punct de vedere este un oraș ce poate fi vizitat oricând. Mie îmi place să merg atunci când la noi este frig. Dacă vrei să știi ce mi-a plăcut la acest minunat oraș citește un articolul scris de mine. Dacă tot ai ajuns în capitala Portugaliei nu ezita să faci o tură de o zi la Sintra. […]

Comments are closed

Inca nu te-ai inscris la newsletter ?

Vei primi cate un email de fiecare data cand mai scriu cate ceva.

Alătură-te celorlalți 1.496 de abonați

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 412.315 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.