Impresii Camping Austria

Popândăul de Austria

Popândăul de Austria trăieşte într-un camping. Aici nu ai voie să depășești 10 km la oră și trebuie să fi foarte atent la principalii locatari. Totul este foarte curat. Toți vecinii te salută imediat ce ai sosit. Unul dintre ei îmi arată, imediat ce mă vede nedumerit, unde este priza de curent. Cam astea sunt primele impresii. Am stat în multe campinguri în Austria. Totul se repetă enervant. Oameni amabili, tot confortul specific locului, liniște, curățenie. Piste de bicicletă în toate direcțiile. Să fim înțeleși nu este vorba de câteva dungi și un biciclist desenate cu alb pe trotuar sau pe șosea. Sunt piste separate paralele cu orice șosea din Austria cu semafoarele, semne de circulație, pasaje, poduri, hărți complet separate de traficul auto.

Camping Austria

Popândăul trăiește liniștit în Parcul Național Neusiedler See – Seewinkel alături de alte zeci de specii de păsări, căprioare, iepuri și … oameni. Este uimitor cum reșesc să conviețuiască. Animalele sunt foarte blânde, ca în multe locuri din Europa de altfel. Reușești să te apropii uimitor de mult de ele. Uimitor pentru mine un călător venit dintr-o țară unde animalele sunt vânate salbatic, călcate cu mașina, închise în țarcuri. Oamenii le protejează și în același timp reușesc să cultive struguri, grâne și pomi fructiferi. 

Camping Austria

Am venit să stau o noapte în campingul popândăului și am stat trei. Scenariu s-a repetat de-a lungul celor două săptămâni petrecute în Austria. Am descoperit o țară minunată din toate punctele de vedere: frumoasă, prosperă, liniștită și chiar ieftină. Revenind la campingul popândăului acesta se află pe malul unui lac micuț înconjurat de piste de bicicletă și pajiști cu iarbă verde unde poți face plajă și sta liniștit la umbră … gratuit. Rezervația naturală care ne înconjoară este plină de lacuri, animale, culturi, piste de bicicletă, sate cu câteva case toate într-o armonie perfectă.

Lacul Zicksee Austria

Austria ascunsă turiștilor

În campingul popândăului sunt în principal mașini de Austria. Fapt destul de neobișnuit pentru campingurile din Europa unde am întâlnit turiști din toată lumea. Acest fapt s-a repetat în toate campingurile în care am stat. Austria este altfel. Este o țară prosperă care ține foarte mult la liniștea proprie. Prin urmare nu se promovează aproape deloc. Se promovează în sine, în momentul când o vizitezi. M-am lovit de acest lucru atunci când am planificat excursia de anul ăsta. Nu am găsit foarte multă informație despre Austria, prin urmare fiecare loc vizitat mi-a dezvăluit o mulțime de surprize minunate. 

Parcul Național Neusiedler See – Austria

Printre surprize s-a numărat și participarea la sărbătorirea a 800 de ani de existența a sătucului Illmitz. Satul l-am descoperit tot din întâmplare ca de altfel cam toate lucrurile minunate care s-au petrecut în Austria. Mergeam cu bicicleta prin micuța localitate și am auzit muzică de fanfară. Când, ce să vezi? Tot satul era strâns în centru și sărbătorea cei 800 de ani de existență. Eram singurii turiști, cred. Cu ajutorul unei localnice am comandat vin local și o mâncare ciudată cu un colțunaș imens înnecat în … fasole. Totul a fost delicios: mâncarea, vinul, atmosfera, oamenii. Ședința foto a cărui personaj principal a fost popândăul și serbarea localnicilor la care am fost intruși a transformat o zi ploioasă de august într-una memorabilă.

Illmitz Austria

Cam așa s-a încheiat prima etapă a excursiei noastre în Austria, despre care mai am multe de povestit.
_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags:

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (2)

 • Călătorii tematice • Calator 365

  |

  […] această perioadă în Maroc.Mai sunt un fel de excursii tematice, și anume cele sportive. Am fost cu bicicletele în Austria, și la schi în Bulgaria și în Austria. Idei pe tema asta mai am cu […]

 • Cel mai frumos camping din Austria • Calator 365

  |

  […] în Austria apa de la robinet este foarte bună de băut. Despre pistele de biciclete din Austria am mai scris și o să mai scriu mult și bine până va fi așa și în România. Sunt sute de km de piste și […]

Comments are closed

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

 • 407.582 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.