Fotografii din Toledo Spanie

Fotografii din Toledo

Mi-am propus să fac cât mai multe articole de genul ăsta despre locuri care cred eu pot fi descrise mult mai bine doar prin imagini. Fotografii din Toledo poate a-ți mai văzut. Aceasta este însă viziunea mea asupra acestui minunat oraș medieval ce se află la dar 40 de kilometri de Madrid.

Toledo este faimos pentru cetatea medievală de pe deal la care se ajunge fie cu liftul, fie cu scările rulante, fie pe jos pentru cei mai temerari. La Toledo am ajuns cu o excursie organizată de o agenție de turism din Madrid. Am avut copii cu noi, care au mers gratuit și în felul acesta am ieșit mai ieftin. Se poate ajunge și cu trenul sau cu autobuzul de la Madrid. Biletele sunt în jur de 10-12 euro.

Renumele orașului este dată bineînțeles și de faimosul oțel din care se fac vestitele lame de cuțite, săbii etc. Le veți vedea peste tot. Sunt sute de magazine. Multe sunt pline de tot felul de chinezării. Lamele originale sunt destul de scumpe, undeva perste 50 de euro un cuțit. Când veți găsi ceva mai ieftin sigur nu este original.

Toledo se poate vizita într-o zi. Eu mi-aș dori să mai revin și altă dată, să văd și partea de jos a orașului pe care nu am apucat să o vizitez și să mă las pierdut pe îndelete pe străduțe în lentoarea ce lipsește unui tur de o zi.

Cauta bilete de avion Spania


Orașul este un punct major turistic din jurul Madridului prin urmare capcanele turistice vor fi destul de multe. Ghizi personali, trenulețe, autobuze double deck și multe alte ispite sunt la tot pasul. Vă sfătuiesc să luați o hartă a orașului de la punctul de informare turistică și să explorați pe cont propriu. Orașul vechi nu este mare se întinde totuși pe mai multe coline. Veți avea de urcat și coborât destul de mult.

Fluviul Tajo înconjoară cetatea. Același fluviu care străbate toată Portugalia și se varsă într-un frumos estuar pe malul căruia se află Lisabona.

În excursiile scurte fotografiez și filmez cu Samsung Galaxy S7.

Fotografii din Toledo


Catedrala din Toledo Spanie

Catedrala din Toledo

Toledo Spanie

Toledo Spania

Toledo Spania


Toledo Spania


Toledo Spania_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Inca nu te-ai inscris la newsletter ?

Vei primi cate un email de fiecare data cand mai scriu cate ceva.

Alătură-te celorlalți 1.496 de abonați

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 412.389 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.