DE CE ÎNCHIRIEZ MAȘINĂ DE LA EUROPCAR

De ce închiriez mașină de la Europcar

Despre Europcar

Am închiriat mașina în recenta mea escapadă din Scoția și aș vrea să vă spun de ce închiriez mașină de la Europcar prin  Rentalcars.com. Mașina închiriată cu 50 de euro pentru trei zile m-a ajutat enorm. Pe site sunt oferte de la foarte multe firme de profil. Am încercat pe marea majoritate dintre ele chiar şi pe cele premium dar de niciuna nu am fost aşa de mulţumit ca de cei de la Europcar. Îi recomand cu căldură.

Au preţuri foarte bune şi nu am petrecut mai mult de jumătate de oră la preluare. Predarea a durat câteva minute. Cu alte firme am avut experienţe destul de neplăcute. Vă sfătuiesc să nu închiriaţi maşină de la firme care nu au birou în aeroport pentru că era să pierd şi un avion în Zakynthos din cauza unei firme no name care m-a întârziat cu predarea vreo oră. 

Eu plătesc întotdeauna asigurare completă dar nu pe Rentalcars ci direct la biroul firmei de închiriere. Motivul este simplu dar îl afli numai când ajungi la acest birou. Dacă ai plătit asigurarea cu la Rentalcars ei sunt cei ce te vor despăgubi în cazul unei daune. Prin urmare vei fi obligat să plătești tu dauna celor de la care ai închiriat și apoi să îți recuperezi bani de la rentalcars.com. Neplăcut. Au pățit-o niște clujeni cu care m-am întâlnit în Islanda

Despre Rentalcars.com

Rentalcars.com este un motor de căutare pentru mașini de închiriat și lucrez cu ei de ceva ani pentru că așa obțin cel mai bun preț, însă nu aleg neaparat cel mai mic preț din motivele pe care le-am enunțat anterior. De acum încolo voi urmări însă să iau mașina de la Europcar în primul rând din cauza experienței foarte plăcute din Scoția și pentru că din experiențele anterioare am observat că au birouri în majoritatea aeroporturilor în care am ajuns.

Sfaturi utile

Dacă vrei să închiriezi mașină ar fi bine să ai un card de credit (nu de debit), neaparat pe numele tău. Am fost chiar refuzat pe acest motiv în Olanda și a trebuit să închiriez pe numele soției care avea un asemenea card și a trebuit să plătesc un șofer suplimentar pentru că ea nu conduce în afara țării. În Olanda nu se putea plăti cu cash deloc. Așa ca atenție mare.

Recomand să închiriezi maşina direct din aeroport pentru că în acest fel vei scutii destul de mulţi bani, efort şi timp pierdut cu transferul la hotel. În Malta ne-am scos prețul mașinii închiriate numai din taxele pe care le cerea agenția de turism cu care am fost pentru transfer la hotel.

Că tot vorbim de Malta sau de Scoția atenție la partea pe care se circulă în țara în care ajungi. În aceste țări de care am pomenit și în multe altele se circulă pe dreapta. Nu este foarte greu însă trebuie practică. În Malta am spart un cauciuc din cauză că nu am apreciat bine distanțele. Este de altfel principala problemă pe care am întâmpinat-o când am condus pe dreapta. Ar mai fi și schimbatul vitezelor cu dreapta care este destul de tricky. Am aici o lista cu toate țările din lume și pe ce parte se circulă în fiecare.

Atenție la politicile de returnare auto. Cele mai multe firme îți dau mașina cu rezervorul plin și trebuie să o predai la fel. În caz contrar vei avea de plată mult mai mult decăt benzina consumată.

Unele firme de închiriat auto te taxează pentru curățatul mașinii. Așa că mai bine o aduci spălată decât să ai de plată. Este bine să aduci mașina spălată și în cazul în care nu ai asigurare sai ai o asigurare mai ieftină ce nu acoperă toate daunele. Crede-mă că vor fi foarte atenți la fiecare zgărietură în acest caz. Și dacă mașina este mudară v-a trebui să aștepți să o spele ei. Vei plăti chestia asta extrem de scump și apoi vei mai aștepta pentru o nouă inspecție.

Am văzut de multe ori asemenea cazuri mai ales în Islanda. Cele mai multe firme nu agreează șoferii sub 25 de ani sau peste 65 de ani. Vei avea mai mult de plată în caz contrar. 

Eu îmi iau cu mine de fiecare dată suportul de telefon și un încărcător auto pentru navigație. Pentru navigație folosesc Google Maps pentru că mă documentez din timp și am harta zonei plină cu steluțe puse pe la obiectivele unde vreau să ajung.

Cam atât mi-a venit acum în minte.  Am mai scris și aici asemenea sfaturi.
_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (3)

Comments are closed

Inca nu te-ai inscris la newsletter ?

Vei primi cate un email de fiecare data cand mai scriu cate ceva.

Alătură-te celorlalți 1.497 de abonați

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 412.462 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.