• Home
  • Vacante
  • Cum a fost la concertul Placido Domingo de la Arenele Romane … din Verona
Arena din Verona

Cum a fost la concertul Placido Domingo de la Arenele Romane … din Verona

Mi-a propus de multă vreme să particip la un asemenea concert. Încă de când se difuzau live asemenea concerte în sălile de cinema de la mall. Acum ceva timp am pus ochii pe unul dintre obiectivele de acest gen mai accesibile. Amfiteatrul Roman de la Verona are spectacole toata vara. Sunt în special spectacole de operă și din când în când, dacă ai noroc ca mine, poți vedea și monștrii sacri precum Placido Domingo. Tenorul italian are 76 de ani așa că a fost printre ultimele ocazii de a-l vedea live.

Spectacolul s-a numit Zarzuela, a durat 3 ore și a fost axat pe arii și canțonete în limba spaniolă. Audiția a fost excelentă. Protagoniștii spectacolului aveau microfoane ce erau amplificate doar în două boxe foarte mici, de apartament aș spune. Consider că nici astea nu erau necesare pentru că la un moment dat am auzit chiar și pașii dansatorilor pe scenă fără nici o amplificare. Și credeți-mă că am stat foarte sus pe treptele de piatră, la cele mai ieftine locuri de 25 de euro. Priveliștea de la aceste locuri înalte a fost însă spectaculoasă mai ales atunci când s-au stins luminile și s-au aprins lumânări. Stagiunea de anul ăsta s-a închis, însă au fost publicate deja pe site-ul arenei spectacole din 2018. Eu o să revin cu siguranța mai ales că am primit și un vaucher la achiziționarea biletelor.

Arena din Verona iulie 2017

Una peste alta a fost minunat să ascult un mare maestru la lucru și recomand tuturor să încerce această experiență.

Cheltuieli City Break Verona

Cheltuielile cu week-end-ul la Verona nu au fost mari deloc. Am luat bilete de avion la cursa Wizz Air către Bergamo (aeroport ce deservește și orașul Milano). Biletele au costat 70 de euro dus-întors inclusiv taxele de aeroport. Cazarea a fost 100 de euro de persoană într-un bungalow în mijlocul unei podgorii unde a fost superb. Îmi propun să fac un articol separat cu fotografii și imagini de aici. Avantajul a fost că am fost 4 persoane și am împărțit câteva costuri. Printre ele este și costul cu închirierea mașinii care a fost cam 30 de euro de persoană. De ceva vreme eu iau mașină numai de la Europcar și am scris aici de ce.

Cazare Verona

Dacă nu ai timp poți apela la serviciile unei agenții de turism pentru a cumpăra un city break Verona. Destinația este foarte apreciată și prețurile pot fi foarte bune. Am văzut și oferte sub 100 de euro pentru 3 nopți de cazare cu transport cu avionul. Important este să se suprapună și cu spectacolul ales de tine. 

Obiective turistice Verona și împrejurimi

Am stat 4 zile în zonă și am avut timp să vizitez atât Verona cât și imprejurimile.

Verona

Despre Verona nu pot spune decât că este un oraș miunat dar care din păcate este sufocat de turiști care se îmbulzesc să lustriască sânul Julietei și să se reverse pe străduțele orașului vechi. Sunt locuri de evitat după părerea mea. Muzeele pe de altă parte sunt pustii aproape și credeți-mă că nu înțeleg de ce. Ai foarte multe lucruri interesante de văzut prin ele așa că le recomand. De la înâlțimea amfiteatrului roman de pe dealul ce străjuiește râul Arno se pot admira atât  orașul cât și piese arheologice minunate descoperite în zonă. Sunt sigur că sunt multe alte nestemate de descoperit la Verona în afara zonei ticsite de turiști pe care nu le-am descoperit în această incursiune în oraș.

Brescia Castel

Castelul din Brescia l-am văzut în fugă dar merita să mai stăm pe acolo ceva vreme pentru că și centrul vechie era interesant.

Parcul Sigurta de langa Verona

Parcul Sigurta a fost ca un fel de bonus. Este un loc superb care merită vizitat cu prisosință. Am ajuns aici ca urmare a unui pliant ce l-am găsit la cazare.

Bergamo orasul vechi

Orașul Bergamo nu este numai un aeroport și un punct de pornire către alte abiective turistice. El este un obiectiv turistic în sine și orașul vechi de pe deal merită vizitat. Nu este un loc frecventat de mulți turiști prin urmare se poate vizita pe îndelete. Și despre acest loc îmi propun să scriu un articol separat.

Lacul Garda Italia

Lacul Garda este la doar o aruncătură de băț și aici sunt foarte multe de văzut. Se pot face plimbări cu vaporașul între principalele orașe de pe mal sau se poate face turul cu mașina. Eu așa am făcut, însă era duminică și am stat la multe cozi asemănătoare cu cele de pe Valea Prahovei, dar a meritat. Noi am stat o zi întreagă la plajă și nu numai din acest punct de vedere week-end-ul poate fi prelungit la o vacanța foarte frumoasă. Despre această zonă v-a trebui să scriu neaparat un articol separat.

La Verona a fost un week-end prelungit superb pe care vă recomand cu căldură să-l încercați dacă se poate înclusiv cu un spectacol la Arenă.
_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (3)

Comments are closed

Inca nu te-ai inscris la newsletter ?

Vei primi cate un email de fiecare data cand mai scriu cate ceva.

Alătură-te celorlalți 1.497 de abonați

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 412.460 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.