Cele mai ieftine bilete de avion New York

Lucram azi pe articolul cu oferte bilete de avion și am observat că biletele de avion București – New York s-au ieftinit considerabil. Cele mai ieftine le poți cumpăra în luna noiembrie de la 396 euro dus/întors

Dacă nu pleci din București și ești agățat pe undeva prin Europa trebuie să știi că cele mai ieftine bilete de avion către New York le poți cumpăra din Stockholm, Berlin, Amsterdam, Oslo, Budapesta.

Din România mai poți ajunge la New York din Cluj și Iași. 

Despre New York

Conform momondo.ro cea mai ieftină lună de zburat la New York este noiembrie. Cea mai scumpă este iulie.  New York este cel mai sigur oraș din topul celor mai mari 25 orașe din SUA, care are cea mai mică rată a criminalității, încă din 2005.

New York-ul seamănă cu o imensă roată de distracții care se învârte cu viteză, dar nu există niciun motiv ca să te ia amețeala. Doar vino să îl vizitezi și te vei obișnui cu ritmul său rapid. New York este un oraș al tuturor posibilităților: zgârie nori înalți, parcuri verzi, restaurante exclusiviste, tonete cu mâncare, taxiuri zgomotoase, limuzine, operă și hip-hop, case frumoase și apartamente din blocuri vechi. Orașul New York este ca un magazin deschis nonstop, cu rafturi pline de posibilități infinite. Singura problemă este să te hotărăști ce să alegi.

Normal ar fi să strigi un taxi galben, dar în 2013 mai mult de 1000 de taxiuri verzi au fost introduse în circulație, pentru un mai bun acces spre cartierele din afara Manhattan-ului.

Pune-ți centura, bucură-te de călătorie, dar să știi: s-ar putea să vrei să te întorci, ca să mai faci un tur prin New York.

Despre vremea în New York am scris aici.

New York 2

Ce să faci în New York ?

Sunt anumite lucuri pe care trebuie să le faci în New York. Să mănânci un „hot dog” în Parcul Central. Să te plimbi alături de mulțimi de oameni prin Times Square. Să stai pe puntea feribotului Staten Island, ca să vezi Statuia Libertății.

Aventurează-te dincolo de Broadway și lăsă în urmă mulțimile de turiști. Într-un oraș atât de incitant și divers, fiecare își poate găsi propria fericire. Ai nevoie doar de un zbor spre New York, o cartelă de metrou și o minte fără prejudecăți.

În trecut, Village era centrul culturii nonconformiste, acum tinerii artiști rebeli s-au mutat în cartierele de la marginea orașului. Brooklyn este cel mai activ, cu avanposturi puternice în Queens, Harlem și chiar în New Jersey. Orașul scenei de jazz din Harlem și al poeților beatnici continua să atragă muzicieni, scriitori și artiști din toată lumea. Îndiferent dacă îți place opera sau muzica electronică, aici vei găsi cea mai bună și mai revoluționară muzică în vogă.

New York este un oraș cu distracție nonstop, așa că asigură-te că ai energie. Modul cel mai bun de a te bucura de gastronomia de top este să iei brunch-ul, o masă luată între micul de jun și masa de prânz, care este în sine o instituție a New Yorkului. În fiecare weekend, localnicii se adună pe străzi, bucurându-se de atmosferă și de pahare fără număr de „mimosas” (cocktailuri cu șampanie și suc de portocolale). Din moment ce newyorkezii sunt obsedați să aibă tot ce este mai bun, fie ca sunt corpuri perfecte, câini de rasă ferchezuiți, sau ultimele „huevos rancheros” (mic dejun Mexican), așteaptă-te să stai la coadă, chiar și o oră pentru a prinde o masa în cele mai populare localuri. Dar la fel ca totul din New York, vei fi fericit că ai făcut efortul, pentru că merită din plin.

Indiferent că este primul tău zbor spre New York sau zborul cu numărul 101, are același farmec să te plimbi pe trotuarele familiare, să strigi după taxiul galben, tipic newyorkez, fiind greu să renunți la sentimentul că te afli într-un film, unul care nu vrei să se mai termine.


_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 407.582 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.