Aurora Boreala

Cel mai bun loc de admirat Aurora Boreala

Aurora Boreala este un fenomen magnetic legat de exploziile solare. Perioadele de maxim sunt in martie sau octombrie. Se poate observa cel mai bine din nordul Norvegiei, Suediei sau Finlandei. Islanda este de asemenea o destinație foarte indicată pentru o asemenea aventură. Este o țară foarte puțin populată și poluarea provenită de la luminile orașelor este minimă. Destinații mai îndepărtate ar fi Groenlanda, Alaska sau nordul Canadei.

Ca să ai șanse să fotografiezi Luminile Nordului trebuie evident să ieși în zone departe de lumina orașelor. Cel mai bine este să încerci o asemenea experiență iarna.

Nu uita că acest fenomen nu se întâmplă întotdeauna și că ai nevoie de un dram de noroc ca să asiști la această minune a lumii.

Daca ai ajuns intr-unul din locurile de mai sus și vrei o procnoza cu privire la posibilitatea de a vedea aurora boreala intră aici. Tot pe acest site gasesti o gramada de informatii cu privire la perioada și locurile unde poți vedea vestitul fenomen.

Cel mai bun loc de admirat Aurora Boreala

Oraşul Alta din Norvegia este supranumit „Orașul Aurorei Boreale” și este de departe cel mai accesibil și mai bun loc de unde poți vedea fantasticul fenomen. Cel mai rapid și mai ieftin se pare se ajunge la Alta cu avionul. Va trebuie să ajungi prima oară la Oslo. Un bilet dus-întors București-Oslo este în jur de 70 euro. Eu aș sta pe aici o zi două pentru a vizita orașul. Trebuie apoi să iei avionul de la Oslo către Alta și vei mai plăti în jur de 120 euro dus-întors.

Cauta Bilete Avion Norvegia


O altă variantă asemănătoare ca preț ar fi Islanda. Eu am fost acolo în 2016 și evident că aș vrea să vizitez locuri noi. Un bilet de avion dus-întors Budapesta – Reykjavik în această perioadă costă în jur de 150 de euro. La Budapesta ajungi cu vreo 50 de euro dus-întors cu avionul.

Mare grijă însă cazarea, mâncarea și restul cheltuielilor în Islanda vor fi foarte mari. Mă rog și Norvegia este o țară foarte scumpă și trebuie avut mare grijă la cheltuieli. Vă sfătuiesc să apelați cu încredere la Airbnb. Eu am fost de multe ori și nu am fost dezamăgir niciodată. Dacă te hotărăști să alegi Airbnb am și un cadou de 120 lei pentru următoarea ta rezervare.

Cadou 120 lei Airbnb

Trebuie să mai ai în vedere că trebuie să închiriezi o mașină sau să alegi varianta mai scumpă după părerea mea a unei excursii cu o agenție locală până în zonele mai puțin locuite de unde poți avea șansa să vezi Aurora Boreală.

Succes !

Update martie 2019

Am rezervat deja vacanta pentru a merge la vânătoare de peisaje decorate cu aurora boreala. Se pare că 20 martie este maximul în care au loc exploziile solare și ai cea mai mare șansă să vezi vestitul fenomen. Eu voi fi la Tromso Norvegia între 18 și 22 martie. Să vedem ce noroc am. O să vă țin la curent cu toate detaliile.

Photo by Warren Sammut on Unsplash

Tags: , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 337.007 vizite

Translate

SOCIAL