Vacanta la Mare

Cea mai ieftină vacanță la mare

De ani de zile cea mai ieftină vacanță la mare este în Bulgaria. Anul ăsta am încercat să contest acest mit însă nu am reușit. Preferata mea rămâne însă vacanta la mare în Grecia.
Am adunat prețuri și informații proaspete și le reproduc în articolul de față.
Căutarea am făcut-o pentru o vacanță cu familia cu 2 copii și 2 adulți. La hotel nu se pune problema să mergi cu copiii. Lor le e foame când au ei chef, de obicei după ce tocmai ai plecat de la restaurant. De cele mai multe ori nu le place nimic din ce au în meniu. La all inclusive am încercat și este mult prea scump și monoton. Prin urmare a rămas vechea soluție a aunui apartament cu bucătărie proprie. Este mai ieftin și mai comod în cazul de față. Vom pleca la sfărșitul lui iulie, începutul lui august, prin urmare în plin sezon și evident exact atunci când  prețurile sunt cele mai mari.


Am căutat de asemenea apartamente care să fie cât mai aproape de plăjă, fiind bine știut că drumurile lungi până la plajă nu sunt indicate pentru o vacanță cu copii. Trebuie să precizez că aceste căutari le-am făcut cu aproximativ o lună înainte de sejur, ceea ce duce la prețuri semnificativ mai mari, mai ales pentru Bulgaria sau Grecia. În România prețurile nu diferă dacă rezervi mai devreme. Doar oferta este mai mare un pic. Am enumerat toate aceste amănunte ca să fie clar de unde am plecat în căutările mele.

450 lei/noapte un apartament – România

Este un fenomen care în continuare nu mi-l pot explica. Deși avem marea aproape și cheltuieille de transport sunt cele mai mici, în România un sejur la mare este cel mai scump. Este adevărat că în comparație cu alte tări în România oferta este în continuare redusă. De asemenea cererea este foarte mare mai ales în lunile iulie-august. Acești factori duc la un preț pe noapte extrem de mare.
Da, au început să apară proprietăți românești și pe Airbnb, site care este recunoscut că oferă cazări și cu 40% mai ieftine. Nu și în România, însă. Sunt mult mai puține oferte decât în alte țări, fapt care duce la un preț mult prea mare. Este însă o nișă de urmărit. A trebuit de asemenea să citesc cu mare atenție descrierile proprietăților pentru că de multe ori nu era foarte clar ce anume oferă. Numărul mic de proprietăți și faptul că sunt de foarte puțin timp listate, duce și la foarte puține review-uri per proprietate. Acest fapt este foarte deranjant pentru că mai ales pe Aribnb review-urile sunt foarte importante.

320 lei/noapte un apartament – Bulgaria

În Bulgaria sunt mult mai multe oferte, prin urmare și prețurile sunt mult mai mici. Chiar dacă se adaugă costul drumului de peste 5 ore, tot este mai ieftin. Condițiile sunt de asemenea mult mai bune. Majoritatea apartamentelor au piscină și acces foarte rapid la plajă. 

Am căutat în zona Nessebar pentru că am fost în trecut acolo și mi-a plăcut și plaja și orașul vechi. Rezultatele sunt aceleași însă și pentru toate celelalte stațiuni.
Mă rog pe Airbnb sunt 18 pagini de proprietăți doar în Nessebar. Dacă te depărtezi un pic de plajă poți găsi un apartament și sub 200 lei/noapte. Asta înseamnă concurența.

250 lei/noapte un apartament – Grecia

Am căutat doar în zona Halkidiki, Tassos pentru că mai departe nu merită să ajungi cu mașina. Evident că există și varianta unui charter către destinații mai îndepărtate din Grecia, însă am eliminat-o pentru că prețurile cresc semnificativ. Asta pentru că așa cum spuneam fac aceste căutări cu o lună înainte. Pentru Grecia prețurile early booking sunt foarte bune.
Dacă adaugi și prețul drumului de peste 9 ore până în Halkidiki, ieși undeva mai mult ca în Bulgaria, dar tot mai ieftin decât în România. Când vorbesc despre preț mă gândesc la bani, dar și la problema cu „… mai avem mult ?”. Întrebare pe care o vei primi de câteva sute de ori de la copii, în lungul drum până în Grecia. Dacă copii sunt destul de mari ca să suporte drumul merită însă efortul. Am ținut cont și faptul că vei pierde 2 zile de concediu pe drum și că vei ajunge destul de obosit acolo.
Oferta de cazare, mai ales pe Airbnb, este extrem de mare, chiar și cu 2-3 săptămâni înainte de sejur. Prin urmare și prețul este foarte de bun. Am găsit desigur și oferte cu 150 lei/apartament/noapte, un pic mai departe de zonele turistice. Poți găsi de asemenea chiar și o căsuță cu grădina ta, chiar pe malul mării. 

Mă rog mie îmi place cel mai mult în Grecia datorită peisajelor superbe și a liniștii care te cuprinde instantaneu când ai ajuns acolo.

Succes la căutat !

foto calator365, Obzor, Bulgaria


_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (1)

Comments are closed

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 409.613 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.