Cea mai ieftină insulă grecească

Articolul de față este dedicat celor care iubesc vacanțele All Inclusive. Ofertele pentru Grecia prezentate sunt ale agentiei de turism Perfect Tour pe care o recomand cu căldură.

În marea majoritate a insulelor am fost și eu, prin urmare o să adaug câteva observații personale din fiecare locație.

Thassos de la 309 euro All Inclusive

Pret/persoană pentru 7 nopți fără transport.
Probabil cea mai ieftină insulă din Grecia este Thassos. Am fost acolo în 2019 și pot să certific acest lucru.

Vezi oferte Thassos

Insula nu este foarte mare dar are foarte multe plaje superbe mai mici sau mai mari. Cea mai cunoscută stațiune este Golden Beach unde am stat și eu câteva zile și mi s-a părut locul perfect de vacanță.

Dacă vrei însă să vezi apusul în fiecare seară trebuie să stai pe cealaltă parte a insulei unde zonele de plajă sunt mai sălbatice.

Dacă vrei să aflii ce alte plaje superbe am vizitat sau ce cârciumi mi-au plăcut citește articolul meu despre Thassos.

Dacă însă vrei să vizitezi alte insule, la care nu poți ajunge cu mașina sau ești speriat de cozile de la vamă, care te așteaptă în perioada la care fac update la acest articol – iunie 2021, te vei îndrepta probabil către o insulă unde ajungi cu avionul.

Zakinthos de la 711 euro All Inclusive

Pret/persoană pentru 7 nopți inslusiv transportul cu avionul.

Vezi oferte Zakinthos

Am fost în Zakinthos de două ori o dată cu mașina (2 zile de condus) și o dată cu avionul (99 euro 1 bilet dus-întors o ofertă last minute de charter). Faceți voi comparația. Este o insulă superbă. Am chiar prieteni acolo. Proprietari de bărci ce duc turiștii la vestita epava de la Navagio mă așteaptă întotdeauna cu brațele deschise.

O recomand ca pe o prioritate pentru vacanțele voastre. Am stat în Laganas – o stațiune gen Ibiza unde viața de noapte este nebună. Plaja este și ea foarte frumoasă și aporpae pustie până pe la ora prânzului când încep să apară primii petrecăreți. Cea mai vestită plaja este ce cu epava de la Navagio. Tot acolo se găsesc și minunatele peșteri albastre.

Nu ratați o plimbare la capul Keri unde este un restaurant suspendat peste o priveliște superbă. Alte plaje frumoase mai sunt Tsivili și Porto Zorro.

Capitala Zakynthos merită vizitată pentru priveliștea de sus de pe cetate asupra portului. Dacă ajungeți pe seară totul devine minunat. Zona de est a insulei este stâncoasă și foarte spectaculoasă. Mergeți la Porto Vromi.

Rhodos de la 524 euro cu demipensiune

Pret/persoană pentru 7 nopți inslusiv transportul cu avionul.


Vezi oferte Rhodos actualizate

În Rhodos urmează să merg peste 2 săptămâni și voi face un articol separat dar voi pune și aici impresiile mele cele mai importante.

Insula are o parte istorico-arheologică importantă pe lângă cea de relaxare și sunt foarte curios să o descopăr.

Creta de la 559 de euro cu demipensiune

Pret/persoană pentru 7 nopți inslusiv transportul cu avionul.

Vezi ofertele Creta de azi

Am fost în Creta în 2016 și am scris în detaliu aici totul despre insulă. Este cea mai mare insulă a Greciei și nu vă sfătuiesc să cădeți în capcana călătoritului cu mașina. Sunt într-adevăr foarte multe locuri interesante de văzut dar distanțele sunt foarte mari. Poți face chiar și 500 km pe zi. Luați un sejur în cea mai populară stațiune Hersonissos și bucurați-vă de soare. Ceea ce vă sfătuiesc să nu ratați este o croazieră pe insula Chrisi

Corfu de la 604 euro cu mic dejun

Pret/persoană pentru 7 nopți inslusiv transportul cu avionul.

Vezi oferte Corfu

Am fost în Corfu o singură dată în 2011 și pot să vă spun că este o insulă ce merită explorată, pentru că nu este mare și are plaje, golfuri și obiective turistice foarte frumoase. Este și ea pe lista de revăzut. În 2011 am ajuns tot cu mașina dar acum nu aș mai face drumul lung și obositor până acolo mai ales că există chartere – avioane directe. Cele mai frumoase plaje din Corfu sunt la Paleokastritsa și Sidari unde sunt vestitele love chanels. Tot la Sidari este și cea mai intensă viață de noapte. Este așa numita stațiune a englezilor. O să vedeți voi despre ce e vorba. Palatul împărătesei Sissi din centrul insulei trebuie vizitat. Este foarte bine păstrat la interior. Parcul este superb și priveliștile minunate. Capitala insulei este la Kerkyra și merită vizitată cetatea din centru cât și orașul vechi. 

Santorini de la 440 euro mic dejun inclus

Pret/persoană pentru 7 nopți inslusiv transportul cu avionul.

Caută vacanta in Santorini

Am fost în Santorini în 2014 și nu este nici pe departe o insulă scumpă așa cum îi merge vestea. După părerea mea prețurile sunt la fel ca în oricare insulă grecească. Face parte din insulele unde poți ajunge numai cu avionul. De aici poate prețul un pic mai mare per sejur. Aici am închiriat un ATV și de aici vine experința destul de neplăcută cu el. Este foarte instabil mai ales pe curbe, care trebuie luate cu mare atenție chiar dacă ești pe asfalt. Majoritatea plajelor din Santorini sunt cu pietre negre, roșii sau albe dar sunt câteva și cu nisip la. Nu ratați vestitele orașe cu case albe Fira și Oia dar treceți și pe la Pirgos sau Emporio. O vizită la cetatea Thira este un must do după părerea mea. Mai multe despre ce puteți vedea în Santorini am scris aici. După părerea mea este cea mai frumoasă insulă grecească.

Mikonos de la 831 de euroPret/persoană pentru 7 nopți inslusiv transportul cu avionul.

Vezi oferte Cipru

Mykonos nu este pe lista mea de preferințe dar din discuțiile cu prietenii am observat că este o destinație destul de dorită.

Este de departe cea mai scumpă insulă grecească dar este renumită pentru luxul oferit.

Kos de la 916 euro ultra All Inclusive

Pret/persoană pentru 7 nopți inslusiv transportul cu avionul.
Nici în Kos nu am ajuns încă, dar știu că merită mers acolo așa că este pe listă.

Vezi oferte Rodosupdate articol 22.06.2021
_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (1)

Comments are closed

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 407.582 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.