Cea mai ieftină insulă grecească

Zakinthos de la 341 euro

Sejur 7 zile hotel 2-4 stele + Autocar
Ofertele cu avionul pleaca de la 495 euro

Vezi oferte Zakinthos

Am fost în Zakinthos de două ori o dată cu mașina (2 zile de condus) și o dată cu avionul (99 euro 1 bilet dus-întors o ofertă last minute de charter). Faceți voi comparația. Este o insulă superbă. Am chiar prieteni acolo. Proprietari de bărci ce duc turiștii la vestita epava de la Navagio. O recomand ca pe o prioritate pentru vacanțele voastre. Am stat în Laganas – o stațiune gen Ibiza unde viața de noapte este nebună. Plaja este și ea foarte frumoasă și aporpae pustie până pe la ora prânzului când încep să apară primii petrecăreți. Cea mai vestită plaja este ce cu epava de la Navagio. Tot acolo se găsesc și minunatele peșteri albastre. Nu ratați o plimbare la capul Keri unde este un restaurant suspendat peste o priveliște superbă. Alte plaje frumoase mai sunt Tsivili și Porto Zorro. Capitala Zakynthos merită vizitată pentru priveliștea de sus de pe cetate asupra portului. Dacă ajungeți pe seară totul devine minunat. Zona de este a insulei este stâncoasă și foarte spectaculoasă. Mergeți la Porto Vromi.

În anumite condiții poți ieși mai ieftin dacă cumperi biletul de avion și cazarea separat având în vedere că Blue Air a introdus zboruri directe București – Zakynthos la prețul de 160 euro/sens. Cursele sunt operate lunea în perioada 19.06 – 25.09 și cel puțin pentru iulie 2017 când m-am uitat eu mai erau foarte puține locuri.

Lefkada de la 24 de euro/persoană

Cazare 2 persoane/noapte

Vezi oferte Lefkada

Am fost în Lefkada de 2 ori și m-aș mai duce de 10 ori. De fiecare dată m-am dus cu mașina. Se ajunge în maxim 12 ore și este convenabil pentru că nu ai nevoie de feryboat, insula fiind legată de continent cu un pod mobil de câțiva zeci de metri.  Mai rămâne să găsești cazarea care pornește de la  24 de  euro/cameră/noapte. În Lefkada sunt foarte multe plaje superbe, unele chiar foarte izolate, mai ales în partea de vest a insulei. Ador stațiunea Vasiliki. Din Vasiliki se poate pleca cu ferryboat-ul către insulele Kefalonia sau Ithaca.

Dacă vrei totuşi să ajungi cu avionul află că Blue Air a introdus zboruri de vară către Lefkada în perioada 20.06 – 26.09. Zborurile sunt operate din Bucuresti și decolează în zilele de marți. Și din Lefkada la fel. Prețurile la bilete de avion sunt în jur de 160 de euro pe sens.

Cauta bilet avion Lefkada

Dacă ai ajuns cu avionul te sfătuiesc că închiriezi un scuter. Costă cam 15 euro pe zi și este foarte distractiv. Insula este destul de mare și sunt multe plaje de explorat. Transportul în comun nu prea există și oricum nu ajunge la plajele izolate care sunt cele mai frumoase. Nu vă sfătuiesc să închiriați un ATV pentru că este foarte instabil, deși are 4 roți. Capitala insulei este orașul Lefkada unde care merită vizitat. Dacă luați un scuter sau un ATV atenție mare la arsurile de soare. Eu am pâțit-o. Cămașa cu mânecă lungă și niște pantaloni trei sferturi sunt indispensabile. De asemenea pentru drumurile de seară ar fi bine să aveți o cască cu vizieră sau achelari transparenți. Noaptea apar topt felul de musculițe care fac deplasarea inmposibilă. Un alt oraș mare în care am stat este Nidri care are plaje foarte aproape de hoteluri și poți lua și de aici un feryboat către mica insulă Meganisi care costă numai 2 euro de persoană și plajele sunt superbe și aici. Cele mai frumoase plaje din Lefkada sunt la Agiofili, Porto Katsiki, Egremnoi (accesul pe jos pe această minunată plajă s-a surpat la ultimul cutremur și acum se poate ajunge numai pe apă, dar merită), Gialos. În general cele mai frumoase plaje sunt pe partea vestică a insulei. Perioada optimă de mers în Lefkada este din 15 iunie până pe 15 septembrie. În mai și început de iunie, după jumătatea lui septembrie poate ploua și apa poate fi rece.

Creta de la 411 de euro

Sejur 7 zile + bilet de avion
Prețul este calculat pentru lunile de vârf iulie-august cu avion tip charter. În iunie sau septembrie este considerabil mai ieftin dar pot fi furtuni și ploi. 

Vezi oferta completa Creta

Am fost în Creta în 2016 și am scris în detaliu aici totul despre insulă. Este cea mai mare insulă a Greciei și nu vă sfătuiesc să cădeți în capcana călătoritului cu mașina. Sunt într-adevăr foarte multe locuri interesante de văzut dar distanțele sunt foarte mari. Poți face chiar și 500 km pe zi. Luați un sejur în cea mai populară stațiune Hersonissos și bucurați-vă de soare. Ceea ce vă sfătuiesc să nu ratați este o croazieră pe insula Chrisi

În anumite condiții ai putea să ieși mai ieftin dacă cumperi biletul de avion și cazarea separat. Având în vedere că Blue air a introdus curse București – Heraklion (capitala Creta) la prețul de 80 de euro/sens. Cursele sunt operate marțea în perioada 11 07 – 28 august.

Cauta bilet avion Creta

Corfu de la 410 euro

Sejur 7 zile hotel 2-4 stele + Avion
Prețul este calculat pentru lunile de vârf iulie-august cu avion tip charter. În iunie sau septembrie este considerabil mai ieftin dar pot fi furtuni și ploi. 

Vezi oferte Corfu

Am fost în Corfu o singură dată în 2011 și pot să vă spun că este o insulă ce merită explorată, pentru că nu este mare și are plaje, golfuri și obiective turistice foarte frumoase. Este și ea pe lista de revăzut. În 2011 am ajuns tot cu mașina dar acum nu aș mai face drumul lung și obositor până acolo mai ales că există chartere – avioane directe. Cele mai frumoase plaje din Corfu sunt la Paleokastritsa și Sidari unde sunt vestitele love chanels. Tot la Sidari este și cea mai intensă viață de noapte. Este așa numita stațiune a englezilor. O să vedeți voi despre ce e vorba. Palatul împărătesei Sissi din centrul insulei trebuie vizitat. Este foarte bine păstrat la interior. Parcul este superb și priveliștile minunate. Capitala insulei este la Kerkyra și merită vizitată cetatea din centru cât și orașul vechi. 

Santorini de la 410 euro

Sejur 7 zile hotel 2-4 stele + Avion Charter
Prețul este calculat pentru lunile de vârf iulie-august.

Caută vacanta in Santorini

Am fost în Santorini în 2014 și nu este nici pe departe o insulă scumpă așa cum îi merge vestea. După părerea mea prețurile sunt la fel ca în oricare insulă grecească. Face parte din insulele unde poți ajunge numai cu avionul. De aici poate prețul un pic mai mare per sejur. Aici am închiriat un ATV și de aici vine experința destul de neplăcută cu el. Este foarte instabil mai ales pe curbe, care trebuie luate cu mare atenție chiar dacă ești pe asfalt. Majoritatea plajelor din Santorini sunt cu pietre negre, roșii sau albe dar sunt câteva și cu nisip la. Nu ratați vestitele orașe cu case albe Fira și Oia dar treceți și pe la Pirgos sau Emporio. O vizită la cetatea Thira este un must do după părerea mea. Mai multe despre ce puteți vedea în Santorini am scris aici. După părerea mea este cea mai frumoasă insulă grecească.

Cipru de la 342 de euro

Sejur 7 zile hotel 2-4 stele + Avion

Vezi oferte Cipru

Cipru nu este o insulă grecească dar se vorbește doar grecește pe insulă. Asta dacă nu te aventurezi în zona ocupată de turci. Am fost în Cipru în 2015 și am scris aici despre experiența mea. Și cu această insulă am terminat insulele grecești în care am fost. Am să enumăr în continuare insulele în care vreau să merg.Rodos de la 397 euro

Sejur 7 zile hotel 2-4 stele + Avion Charter
Prețul este calculat pentru lunile de vârf iulie-august.
În Rodos nu am ajuns încă dar știu că merită ajuns acolo așa că este pe listă.

Vezi oferte Rodosupdate articol 28.06.2017
_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (1)

Comments are closed

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 404.145 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.