Andaluzia

Ce am vizitat prin Andaluzia

În Andaluzia, sudul Spaniei, am ajuns în martie 2018. Am stat o săptămână. A fost suficient pentru a vedea cele mai importante obiective turistice, dar zona este superbă și vreau să revin să vizitez pe îndelete.

Obiective turistice Andaluzia

  • Cordoba
  • Granada
  • Sevilia
  • Malaga
  • Costa del Sol
  • Caminito del Rey
  • Gibraltar
  • Pueblos – Ronda, Mijas, Setenil
Am să fac acum o mică prezentare pentru fiecare în parte,  dar am să scriu cu siguranță articole separate pentru fiecare destinație vizitată.

Cordoba

În Cordoba am vizitat centrul vechi, catedrala și podul de peste Guadalquivir, care este un fel simbol al orașului. Orașul se poate vizita într-o singură zi fără probleme. Toate clădirile au puternice accente de arhitectură maură. Acest aspect este reprezentativ pentru toate cladirile vechi ale andaluziei.

Cauta Bilete de asvion Spania

Nouă ne-a plăcut foarte mult în Cordoba, Palacio Viana. În palatele din Andaluzia cea mai frumoasă zonă este cea a grădinilor interioare, numită patio în spaniolă.

În Granada am stat o singură zi. Orașul vechi este superb. Palatul Alhambra, perla andaluziei, cel mai vizitat obiectiv din Spania, l-am vizitat în trei ore dar puteam sta mai mult, evident. Pentru Granada vă sfătuiesc să vă păstrați măcar 2 zile. Nu uitați să vă faceți rezervări la Alhambra din timp, cu minim 2 luni înainte. Noi nu am făcut așa și a trebuit să plătim triplu. Accesul limitat este din cauza Palatului Nazrid din interior, care este și cel mai frumos și unde nu pot intra decât un număr foarte mic de persoane pe zi. Veți găsi bilete la Alhambra fără acest palat, chiar și în ziua în care ajungeți, însă veți pierde cel mai frumos obiectiv din Alhambra.

Alhambra, Andaluzia, Spania

Există tururi ghidate la prețuri destul de piperate. La ele puteți avea acces și cu câteva zile înainte de vizită. Noi așa am vizitat palatul. A costat 45 de euro de persoană în loc de 15 euro, taxa normală fără ghid. Ghidul aduce un plus de valoare totuși. Grădinile palatului sunt frumoase dar sunt sigur că în mai iunie ar fi fost mult mai frumoase. Am scris și aici despre pățania noastră cu biletele.

Obiectivele turistice în Granada sunt pe dealuri. Pe jos vei face mult timp. Așa că noi am folosit autobuzele. Sunt mici și costă 1,4 euro/cursă. La Alhambra am ajuns cu C1.

Granada Alhambra

Imaginea de mai sus este făcută la Albacin, un sătuc pe deal, încorporat în Granada, unde am ajuns cu autobuzul C3. Priveliștea asupra palatului Alhambra cu Munții Sierra Nevada, cu zăpadăp e ei în fundal, este minunată.

La Sevilia am stat tot o zi dar aici merită să stai 3-4 zile.

Sevilia

Sunt foarte multe de vizitat în oraș. Noi am văzut pe fugă Piața Spaniei care este ilustrată în poza de mai sus, malul râului Guadalquivir, cartierul vechi și am vizitat mai pe îndelete palatul Alcazar. Aici tot grădinile interioare m-au impresionat mai mult.

Vizita la Sevilia ne-a fost „îngreunată” și de festivitățile prilejuite de Semana Santa. Am scis aici despre această sărbătoare deosebită în pur stil spaniolesc.La Gibraltar am stat tot o zi. Locul este foarte faimos, dar nu am fost deloc impresionat. Vestitele maimuțe sunt singurul lucru care mi s-a părut interesant. Dacă aveți timpul măsurat pentru excursia din Andaluzia puteți sări fără regrete peste vizita la Gibraltar.Noi am avut cazarea pe Costa del Sol la Benaldamena. Zona este superbă. Sunt convins că vara la plajă este foarte frumos. Sunt foarte multe plaje, mari, late, cu nisip.

Malaga este un oraș boem pe malul mării unde te sfătuiesc să stai mai multe zile pentru relaxare.

Malaga

Satele – pueblos – din Andaluzia sunt superbe. Noi am vizitat Ronda (vezi imaginea demai jos), Mijas și Setenil de las Bodegas. Sunt locuri foarte pitorești care merită vizitate pe îndelete.

Ronda

Satele sunt în general construite pe un deal și au o vedere superbă asupra regiunilor înconjurătoare. Jumătățile de ghivece albastre din Mijas sunt specifice întregii regiuni.

Mijas

Pivnițele transformate în case din Setenil.Caminito del Rey este o cărare suspendată în munți făcută de muncitorii hidroenergeticieni în trecut și restaurată în prezent. Este un loc spectaculos ce merită încercat. Turul durează 2-3 ore și are priveliști foarte frumoase ale munților spaniei. Atenție și aici accesul este limitat pentru că sunt multe pasarele suspendate și trebuie făcută rezervare din timp.

Caminito del Rey

CazareaAm stat în stațiunea Benaldamena de pe Costa del Sol la hotelul de 4 stele Vistamar pe care îl recomand.

Cauta cazare pe Costa del Sol

TransportulNu a fost o alegere foarte inspirată să stăm într-un singur loc. Cel mai bine ar fi fost să facem un itinerariu cu opriri de 2-3 zile în diverse locuri. Distanțele de la hotel la obiectivele descrise mai sus erau mari, de minim 2 ore dus, și am pierdut mult timp pe drum.

Am închiriat mașină cu 2 euro/zi de pe rentalcars.com și am muncit-o destul de mult. Închirierea mașinii a fost ridicol de ieftină dar eu am plătit asigurare suplimentară integrală. Este mult mai bine așa, știu din experiență.

Benzina costă cam 1,3 euro/litru. Autostrăzile se plătesc și sunt destul de piperate mai ales pe Costa del Sol. Mașina am închiriat-o direct din aeroport pentru că este mult mai convenabil așa. Scutești o grămadă de bani și timp pentru transferul la hotel

În Andaluzia am ajuns cu Wizz Air pe aeroportul din Malaga. Ieftin și comod.

Cauta bilete de avion Wizz AirMâncarea

Vedetele incontestabile ale bucătăriei andaluze sunt vinul și jamon iberico. Le-am gustat peste tot în spania și sunt delicioase. O sticlă de vin poate costa și 2-3 euro la supermarket sauminim 12 euro la restaurant.

Jambonul spaniolesc nu este ieftin. Mai ales la restaurant porțile pot ajunge la peste 20 de euro. Pe stradă găsiți însă sandwich-uri cu 2-3 euro. Este delicios.
_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (2)

Comments are closed

Inca nu te-ai inscris la newsletter ?

Vei primi cate un email de fiecare data cand mai scriu cate ceva.

Alătură-te celorlalți 1.496 de abonați

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 409.597 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.