Budapesta pe scurt

Budapest Parliament Panorama

Așa cum anunțam într-un articol anterior WizzAir a dat startul zborurilor București-Budapesta. Prețurile sunt cele anunțate și în unele luni chiar mai ieftine. De exemplu pentru sfârșitul de an 2016 puteți lua un bilet de avion dus/întors Bucuresti-Budapesta cu 39 euro, deci undeva sub 20 de euro pe sens. WizzAir mai are zboruri directe Budapesta și din Târgu Mureș. 

În aceste condiții drumul cu mașina este mult mai scump, mai ales din București. Din Timișoara nu am făcut calculul dar tot trebuie plătită vigneta de Ungaria și benzina așa că sunt costuri care sunt sigur că se apropie de cel al avionului. Ca să nu mai vorbim de durata drumului cu mașina … 

Prin urmare m-am gândit să scriu în acest articol câteva chestii faine pe care le-am făcut în Budapesta astă vară.

Cazare la camping în centrul orașului

Camping Haller Budapest

Ne-am „cazat”, ca de obicei pe timp de vară, cu cortul, la Camping Haller cu 17 euro/noapte. Campingul este foarte aproape de centrul orașului, de stația de metrou și de faleza Dunării. Are toate condițiile ca în campingurile vestice – dușuri cu apă caldă, locuri de gătit, mașini  de spălat, curent electric, free wifi, facilități pentru caravane, rulote …. etc., restaurant cu mâncare foarte bună la prețuri decente. De aceea vă sfătuiesc să faceți rezervare la info@hallercamping.hu din timp, deși campingul este destul de mare. La recepție toată lumea vorbește engleză și am primit chiar instrucțiuni scrise în limba română. Apropo am observat că booking.com listează și campinguri de ceva vreme, însă nu am găsit și acest camping, deocamdată. Poate pe viitor va fi pentru că serviciul de rezervare camping este nou pe booking.com.

Faleza Dunării

Budapest Danube Shore

Faleza Dunării este la doi pași de camping, este extrem de frumos amenajată pentru bicicliști, jogging, plimbări, iar priveliștea vaselor care trec în sus și în jos este minunată. Pe lângă faleză trece și un trenuleț cu diverse destinații în oraș și în afara lui.
 
Budapest Danube Shore

Urcând către Palatul Parlamentului întâlnești terase cochete. Zona este împânzită cu berării

20160715_154657

Cel mai tare restaurant din Budapesta

Umblând așa fără o țintă anume prin zonă am dat peste cel mai tare restaurant din Budapesta. Bineînțeles din cele pe care le-am vizitat eu. Se numește Pozsonyi Kisvendéglő și are cea mai gustoasă și mai ieftină mâncare ungurească pe care am mâncat-o, în Ungaria chiar. Seara, mai ales, trebuie făcută rezervare. 

Muzeele

Budapest Buda Castle

Muzeele din Budapesta trebuie urmărite cu atenție pentru că de fiecare dată când am ajuns aici am văzut căte o expoziție memorabilă. De data asta am văzut o retrospectivă Picasso incredibilă la Castelul Buda. Foarte completă cu desene, tablouri, gravuri, schițe, sculpturi, filme documentare. Am stat aproape o jumătate de zi aici și a meritat fiecare euro plătit (aproape 8 euro/persoană).

Trenuleţul cu cremalieră

Budaspest Vintage Train

Traseul trenuleţului este foarte scurt dar peisajul de sus și aspectul vintage al acestuia merită toți banii.

Budapest from above

Bastionul Pescarilor este superb dar nu recomand să plătiți taxa aberantă de urcare pe ziduri. Este înghesuială mare pe ziduri și se vede la fel ca de jos.

Fisherman Bastion Budapest

Băile termale Széchenyi

Le vizitez de câte ori am ocazia. Apa are 30 de grade. Clădirea este superbă. Poți să stai printre bulele tip jacuzzi cu orele, iar jeturile circulare din centru piscinei sunt foarte fun. Intrarea este cam 15 euro dar merită fiecare cent.

Castelul împărătesei Sissi de la Gödöllő

Godollo Castle Budapest

Anul ăsta am ieși un pic din Budapesta în explorările noastre și la recomandarea uni prieten am ajuns și la Palatul de la Gödöllő care este la vreo 50 de km de Budapesta și merită vizitat. Grădinile sunt foarte frumoase și îngrijite.

4 euro croazieră pe Dunăre

Am lăsat la urmă cea mai frumoasă experienţa de anul ăsta. Băiatul de la recepţia campingului ne-a oferit aceast minunat cadou – croazieră pe Dunăre la apus de soare – care a costat numai 4 euro și am primit și un pahar de vin de la un chelner cu papion (Sic!). Las imaginile să vorbească de la sine.

Budapest Danube Cruise

Budapest-Danube-Cruise-02

Budapest-Danube-Cruise-03

Budapest-Danube-Cruise-04

Budapest-Danube-Cruise-05

Budapest-Danube-Cruise-06
_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (1)

Comments are closed

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 409.647 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.