Bilete avion Wizz Air la esky.ro

Cauta bilete de avion Wizz Air

Istoria Wizz Air

Planul de înființare a companiei Wizz Air a fost conceput în luna iunie 2003, atunci când șase persoane cu experiență vastă și cu rezultate extraordinare în domeniul companiilor aeriene, au făcut echipă cu József Váradi, Directorul General Executiv al companiei. În numai trei luni, Wizz Air era deja o companie înregistrată și gata de zbor.

Primul zbor a decolat pe 19 mai 2004, din Katowice. În prezent, Wizz Air oferă peste 500 de rute și dispune de 27 de baze operaționale în regiune: Gdansk, Lublin, Poznan, Katowice, Varșovia și Wrocław în Polonia, Budapesta și Debrețin în Ungaria, Sofia și Varna în Bulgaria, Chișinău în Republica Moldova, București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Iași, Sibiu, Craiova și Timișoara în România, Kiev în Ucraina, Praga în Republica Cehă, Belgrad în Serbia, Vilnius în Lituania, Skopje în Macedonia, Riga în Letonia, Tuzla în Bosnia și Herțegovina, Kutaisi în Georgia și Košice în Slovacia.

După un deceniu de dezvoltare solidă, în care a devenit cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, Wizz Air a finalizat cu succes o inițiativă de listare publică pe 25 februarie 2015 și a fost admisă la Bursa de Valori din Londra. Acum, compania este listată la Bursa de Valori din Londra, cu simbolul bursier WIZZ, și are peste 2.600 de angajați.

În luna mai 2015, la cea de-a 11-a aniversare, WIZZ a anunțat o reînnoire completă a mărcii și achiziționarea de aeronave noi pentru a satisface necesitățile mai exigente ale călătorilor, ocupând astfel un loc între cele mai mari companii aeriene din Europa. WIZZ a adoptat o imagine nouă, mai activă și mai elegantă. Câteva dintre inițiativele aduse pentru a susține această schimbare au fost alocarea locurilor, îmbarcarea cu prioritate, un sistem de prețuri îmbunătățit și multe altele.

Wizz Air a fost numită cea mai valoroasă linie aeriană a anului 2016 (2016 Value Airline of the Year) de Air Transport World, o revistă de specialitate lider în domeniu.

Pretul biletelor

Pretul biletului de avion dorit de tine îl poți căuta aici. Iată căteva exemple de prețuri: Roma 9 euro;  Bruxelles 9 euroMilano 14 euro; Cluj Napoca 17 euro; Bucuresti 17 euroBologna 23 euroBudapesta 34 euroLondra 9 euro;  Barcelona 26 euro.

Aeroporturile din Romania de unde operează Wizz Air

Am aici un articol la zi cu lista aeroporturilor si destinațiilor Wizz Air.

Bagajul

Fiecare pasager WIZZ poate lua la bord:

 • un bagaj mic de mână gratuit, care să nu depășească dimensiunile de 42 x 32 x 25 cm
 • până la 6 bagaje de cală contra cost, fără ca acestea să depășească greutatea de 32 de kilograme fiecare
 • articole achiziționate din magazinele duty free din aeroport, după verificările de securitate

Bagajul mai mare de mână și toate bagajele de cală sunt transportate contra cost.

Lichidele pot fi luate la bord numai dacă se află într-un recipient de maximum 100 ml, ambalat într-o pungă de plastic de 1 litru, transparentă și resigilabilă, cu dimensiunea de 20 x 20 cm. Bagajul va fi verificat la aeroport.

Puteți transporta la bord, în mod gratuit, următoarele articole:

 • o haină sau o pătură
 • telefonul mobil
 • materiale de citit pe durata zborului
 • pentru copii mai mici de 2 ani: mâncare pentru durata zborului și un cărucior pliabil sau un pătuț mic
 • o pereche de cârje pentru pasagerii cu dizabilități
Cele mai bune perioade de achiziționat bilete de avion sunt noiembrie și ianuarie. Cu WIZZ plătind o taxă suplimentară! Puteți transporta următoarele articole:
 • echipament de ski, snowboard, surf, genți de golf, învelite într-o husă
 • prăjinile de sărituri pot fi acceptate pentru transport numai dacă sunt ambalate în saci din material textil
 • biciclete învelite într-o husă de transport pentru biciclete, având roțile și pedalele demontate și mânerele în poziție paralelă sau ambalate în cutii de carton, cu condiția ca roțile să fie dezumflate
 • echipament de scufundări cu cilindrii de scufundare goliți, sursa de curent scoasă sau comutatorul fixat în poziția „OPRIT”
 • coarne și trofee de vânătoare însoțite de un certificat valid de la veterinar

Rețineți că nu putem să vă oferim materiale pentru ambalare. Asigurați-vă că împachetați echipamentele sportive conform cerințelor de mai sus. Dacă acestea nu sunt împachetate corespunzător, nu le vom putea transporta.

Bagaje pierdute

În cazul puțin probabil în care bagajul dumneavoastră s-a pierdut, a fost deteriorat sau sosește cu întârziere, puteți să depuneți o reclamație în acest sens când ajungeți la destinație.

 • treceți pe la biroul „Revendicare bagaje” sau „Bagaje pierdute” din zona de tranzit, unde vă putem ajuta să completați imediat un Raport de neregularitate a proprietății (PIR)
 • dacă nu depuneți o reclamație la aeroportul de destinație, nu putem să ne asumăm niciun fel de răspundere
 • dacă bagajul nu este găsit în interval de 21 de zile de la raportare pe aeroportul de destinație, Wizz Air își va asuma răspunderea pentru pierderea lui
 • nu putem fi trași la răspundere pentru bagajul identificat greșit de către un alt pasager; pasagerul respectiv va suporta toate costurile aferente

Pentru a înapoia proprietarului în timp cât mai scurt bagajele incorect manipulate, pe toate bagajele trebuie să apară numele, inițialele și adresa pasagerului înainte de înregistrare.

Ori de câte ori este posibil, bagajele de cală vor fi transportate cu aceeași aeronavă ca și proprietarul lor. Din motive de siguranță și operaționale, este posibil ca bagajul de cală să fie transportat cu un alt zbor. În astfel de cazuri, compania Wizz Air nu poate fi trasă la răspundere pentru întârzierea bagajelor.

Bagajele deteriorate

Wizz Air nu își asumă răspunderea pentru bagajele deteriorate în modurile următoare:

 • dacă a fost imposibil să recunoașteți deteriorarea sau lucrurile lipsă din bagajul dumneavoastră la sosire, puteți depune o reclamație la aeroport în interval de 7 zile de la sosire
 • dacă bagajul nu sosește cu zborul dumneavoastră și este înapoiat deteriorat sau cu articole lipsă, puteți depune o reclamație în scris în interval de 21 de zile din momentul predării bagajului
 • dacă bagajul nu a fost ambalat în mod corespunzător, răspunderea va fi mai mică
 • semnalați deteriorarea bagajului de mână (inclusiv a articolelor de îmbrăcăminte) la bordul aeronavei sau înainte de părăsirea zonei de tranzit

Animalele

Animalele nu sunt acceptate la bord, cu excepția câinilor ghid pentru nevăzători. Nu uitați să luați cu dumneavoastră și documentele de călătorie necesare ale câinelui ghid: acestea vor trebui să respecte reglementările țărilor în care veți călători.

Flota Wizz Air

Wizz Air deține o flotă nouă de aeronave Airbus de tip single din familia A320, inclusiv aeronave A320 și A321 CEO. Wizz Air a intrat în posesia primei aeronave A321 CEO în noiembrie 2015, iar până în anul 2018 va mai primi peste 20.

Wizz Air a comandat de la Airbus 110 aeronave A321 NEO cu tehnologie nouă, prevăzute cu sisteme și motoare avansate, care vor reduce și mai mult costurile deja optimizate ale companiei Wizz Air, precum și amprenta de carbon. Toate aeronavele noi sunt prevăzute cu dispozitive Sharklet pe extremitățile aripilor.

Update articol 04.05.2017


_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

 • 409.602 vizite

Translate

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.