Bilete Alhambra

Bilete Alhambra … pățanii

În martie voi fi pentru 7 zile în Andaluzia – sudul Spaniei. Vreau evident să vizitez orașul Granada cu al său minunat palat Alhambra. I-am povestit chestia asta unui prieten care a fost în zonă și care mi-a spus să iau bilete online, din timp, și … să mă grăbesc. Asta a fost săptămâna trecută când eram la schi la Bansko.

Azi mă interesez de bilete Alhambra … și ce să vezi ?

Cumpără bilete Alhambra cu 2 luni înainte

Biletele de pe site-ul oficial Alhambra la 14 euro nu mai sunt deloc pentru luna martie. Primele bilete disponiobile sunt începând cu 15 aprilie. Prin urmare biletele ieftine pentru Alhambra trebuie luate cu cel puțin 2 luni înainte. Dacă plecați vara în sezon vă sfătuiesc să le luați cu și mai mult timp înainte. Nici să nu vă gândiți că veți cumpăra bilete de intrare de la casă în ziua vizitei.

Trebuie să fiți atenți la tipul biletului pentru că sunt bilete care nu conțin toate atracțiile. Sunt bilete de seară, sunt bilete numai pentru grădini etc. Problema care duce la criza biletelor este Palatul Nasrid din interiorul ansamblului care este foarte mic și are restricții pentru număr de vizitatori. Bilete fără acest palat veți mai găsi poate. Acum de exemplu cu o lună înainte mai sunt. Însă ce rost ar avea să faci efortul de a ajunge în Andaluzia, în Granda, să vizitezi Palatul Alhambra fără principala lui atracție. Devine foarte frustrant. Părerea mea.

Soluția: biletele cu ghid

Acum. Aceste bilete ieftine sunt evident fără ghidaj și chiar fără audioguide. Prin urmare măcar un audioguide va trebui să plătiți și probabil că vă va costa în jur de 5 euro.

Eu am ales varianta unui tur ghidat care a costat 45 euro. Din experiența știu însă că ghidul v-a avea foarte multe informații interesante de transmis și oricât vei citi înainte, cele primite la fața locului sunt mult mai prețioase. Mă rog altă variantă nici nu aveam acum cu doar o lună înainte. Trebuie să știți că aceste tururi ghidate pot ajunge și la câteva sute de euro de persoană, iar la prețul de 45 de euro azi mai erau doar 7 bilete. Prin urmare și acest gen de bilete trebuie luat cu minim o lună înainte.

Sunt multe site-uri care oferă bilete la tururi ghidate însă trebuie să aveți grijă, să citiți cu atenție descrierea turului, pentru că de cele mai multe ori Palatul Nasrid lipsește. Am dat link mai sus către site-ul de unde am cumpărat eu. Alte site-uri pe care le-am mai găsit sunt aici și aici. Mă rog o simplă căutare pe Google v-a da o sumedenie de rezultate. Eu am preferat să cau pe site-urile cu reclamă plătită pentru că le consider serioase.

Utile: program de vizitare, obiective, etc.

Am primit deja biletele în format pdf și le-am printat. Am primit și acces la aplicația lor dar este doar pentru IOS și eu sunt fan Android. Biletele au toate informațiile și cod de bare pentru validare. Vă sfătuiesc să lșe printați pentru siguranță. Să nu rămâneți fără baterie la telefon sau mai știu eu ce pățanie. Întâlnirea cu ghidul este la barul din fața intrării. Vizita durează 3 ore și nu voi sta nici la coada de intrare în ansamblu.

Programul de vizitare al Palatului Alhambra este între 8,30 și 18,00 în martie, în extrasezon. În sezon (1 aprilie – 15 octombrie) programul de vizitare este un pic mai mare între 8,00 și 20,00.

Voi vizita atât Palatul Nasrid, Alcazaba și Grădinile Generalife. Voi posta cu siguranța poze, impresi și informații de la fața locului, la întoarcere._________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (1)

  • Ce am vizitat prin Andaluzia • Calator 365

    |

    […] palatului sunt frumoase dar sunt sigur că în mai iunie ar fi fost mult mai frumoase. Am scris și aici despre pățania noastră cu biletele.Obiectivele turistice în Granada sunt pe dealuri. Pe jos vei […]

Comments are closed

Inca nu te-ai inscris la newsletter ?

Vei primi cate un email de fiecare data cand mai scriu cate ceva.

Alătură-te celorlalți 1.496 de abonați

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 412.287 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.