Portul din Barcelona

Barcelona în Februarie

Scriu acest articol în martie și îmi dau seama că vremea în Barcelona în februarie este precum prin București în martie. Deci mergeţi în februarie în Barcelona dacă vreţi să furaţi o lună urâtă de sfârșit de iarnă și să săriți direct în primăvară.
Ca peste tot în lume localnicii dau savoarea unui oraș. Barcelonezii sunt relaxați, săritori, inventivi, inteligenți, primitori, veseli, albi, negri și te fac să îți dorești să te muți în orașul lor.
Așezarea orașului este dăruită de Dumnezeu. Barcelona se află pe malul mării și are numeroase plaje superbe. Portul este animat și faleza îmbie la plimbări. Mai multe coline înconjoară orașul și sunt destul de înalte pentru a oferi o panoramă superbă.
Antonio Gaudi, genialul arhitect spaniol, a dăruit orașului clădiri impresionante care nu seamănă cu nimic din ce am văzut până acum.
Forfota de pe Rambla este mereu incitantă indiferent la ce oră te plimbi pe acolo.
Parcurile orașului sunt pline de tineri ce se relaxează sau fac sport și te umplu de bucurie.
Iată câteva motive pentru care mi-aș dori să locuiesc aici.
Nu este de mirare că toate companiile aeriene se bat pe această rută. Un bilet de avion dus-întors Barcelona costă de la 31 euro.

Caută Bilet de avion Barcelona

Barcelona Piata Spania

Piața Spania vedere dinspre dealul Montjuic din fața Muzeului de Artă.

La Barcelona am locuit la Hotel Garbi Milleni de patru stele care este foarte aproape de stația de metrou Paralel dar poți ajunge și pe jos în centru orașului în câteva minute. Portul este și el foarte aproape. Hotelul este curat, primitor și micul dejun bogat și divers.

Cauta City Break Barcelona

Transportul

Am mers foarte mult pe jos în Barcelona pentru că era soare și frumos și plimbările deveneau foarte plăcute. Când mai oboseam luam metroul de pe una din numeroasele linii. Nu le-am numărat dar cred ca sunt peste 10. Găsești o stație de metrou la maxim 10 minute de locul unde te afli. Noi am luat un abonament de 5 zile – 37 euro – având curse nelimitate pentru metrou, autobuz și tren. Dacă vrei să folosești bicicleta sunt foarte multe centre de închiriere pentru turiști. Există niște biciclete roșii în sistem share ride dar sunt numai pentru localnici. Trebuie să știi că marea majoritate a centrului Barecelonei este plată și foarte bine dotată cu piste de biciclete.

Dacă te-ai hotarât totuși să inchiriezi o mașină trebuie să știi că în Spania prețurile sunt din cele mai mici din Europa. Dac[ stai mai mult timp prin zonă poți explora și împrejurimile Barcelonei care sunt foarte interesante.

Rent a Bike Barcelona Grafitti

Veți vedea de asemenea și foarte multe scutere și motociclete, chiar și în februarie lucru care duce la o circulație foarte descongestionată per total.


Mâncarea

Mâncarea nu este scumpă de loc. Îți recomand un sandwich cu vestitul jambon spaniolesc care nu costă mai mult de 1,5 euro și este delicios. O masă de fructe de mare în Piața Boqueria este memorabilă și un platou imens de două persoane m-a costa 32 de euro. Atmosfera este foarte veselă și mâncarea proaspătă și delicioasă. Trebuie să încerci măcar o dată paella. Este o mâncare tradițională catalană, un fel de pilaf în diverse rețete: cu fructe de mare, cu carne, cu legume. Cel mai mult mi-a plăcut cea de legume. O masă în doi la restaurant nu trece de 50 de euro cu tot cu vin. Cel mai bine și ieftin am mâncat în Barcelonetta – micul cartier uitat de timp de pe malul mării unde vei putea vedea cum trăiau barcelonezii acum 100 de ani.  Imaginaţia spaniolilor în varietățile de tapas este nesfârşită aşa că nu vei găsi două localuri cu aceleaşi reţete.

Jambob Spania

Obiective turistice

Am stat cinci zile la Barcelona am vizitat enorm, dar ca de fiecare dată au mai rămas multe de văzut. Orașul este foarte ofertant și după ce te-ai săturat de umblat poți petrece zile foarte relaxante pe plajă, într-un parc sau la o bere prin cine știe ce piață animată. Un city break Barcelona este din ce în ce mai ieftin datorită concurenței pe piața biletelor de avion între companiile lowcost. În jur de 200 de euro vă pot costa trei zile în Barcelona cu cazare și bilet de avion.

Cauta City Break Barcelona

Cel mai importante atracții turistice ale Barcelonei sunt legate de unul dintre geniile spaniole arhitectul Antonio Gaudi. O să încep cu cel mai important dintre toate.

Sagrada Familia

Catedrala este neterminată la exterior și mai urmează cel puțin încă 9 ani de șantier. La interior însă este terminată și eu, cel puțin, am petrecut o oră înăuntru. Multitudinea de detalii arhitectonice este extrem de surprinzătoare și evident unică. Am vazut zeci de catedrale dar cea a lui Gaudi nu seamănă cu niciuna. Omul este ori geniu, ori nebun. M-am gândit câ cel mai bine este sa fac un filmuleț din care să vă puteți face o mică idee despre ce a putut gândi omul ăsta.


Rambla

Este inima Barcelonei. Un bulevard viu, foarte animat, mereu alfel fie că ajungi dimineața la piața de flori, la prânz să urmărești statuile vivante sau seara să admiri luminile orașului și forfota specifică. Este punctul central de plecare către majoritatea obiectivelor turistice ale orașului.


Barcelona Rambla


Portul – Faleza – Plaja

Bulevardul Rambla se termină odată cu monumentul lui Columb, în port. Aici lumea vine la acvariu, la mall să se plimbe, să plimbe cățeii, să stea la soare, să alerge sau să admire bărcile. Din port pleacă diverse vase cu care te poți plimba să admiri orașul de pe apă.

Barcelona Port

Barcelona Port

Din port poți pleca la plimbare către plajă. Te sfătuiesc să treci prin cartierul Barcelonetta de care am mai pomenit.

BarcelonettaDupă cum se vede în februarie nu se poate face baie în mare. O baie de soare este însă foarte binevenită. Mai ales că în Romănia este încă iarnă.
Plaja este mărginită de o faleză foarte animată de turiști și localnicii care joacă domino. Este vestita faleză mărginită de palmieri din toate documentarele despre Barcelona unde poți închiria de exemplu o bicicletă dublă cu banchetă ca la noi la mare.

Barcelona Beach


Palatul Güell

Güell a fost un industriaș cu multe afaceri în timpul vieții lui Gaudi încredințândui acestuia realizarea palatului său din Barcelona. Casa se află în Cartierul Gotic și aparține în momentul de față statului spaniol. Prin urmare spre deosebire de alte proprietăți gândite de Gaudi se poate vizita în întregime. Trebuie să știți că intrările la obiectivele atribuite lui Gaudi nu sunt ieftine și toate oscilează în jurul sumei de 20 de euro. La Palatul Guell primești și un audioguide, iar din jumătate în jumătate de oră se aud acordurile muzicii de orgă cu piese preclasice care să ilustreze atmosefra casei de pe vremea cănd era locuită. Mie personal palatul mi-a plăcut cel mai mult dintre toate creeațiile lui Gaudi pe care le-am văzut la Barcelona. Am decis de asemenea să fac un filmuleț care să descriere pe cât posibil imaginația fantastică cu care a fost decorată această clădire. Este în stilul Gaudi însă materialele folosite și decorațiunile sunt foarte diferite de celelalte case Gaudi pe care le-am văzut.


Dealul Montjuic

Pe cel mai apropiat deal din jurul Barcelonei se poate ajunge cu funicularul, cu telecabina sau evident pe jos. Pentru că în februarie toate erau în revizie și pentru că oricum nu este mult de urcat, iar priveliștile sunt superbe, am ajuns cătinel, pe jos aici. Trecând prin mai multe părculețe veți ajunge la diverse puncte de belvedere asupra portului și asupra orașului. O telecabină vintage suspendată pe doi stâlpi impresionanți ajunge și în port.

Barcelona Montjuic Hill


Barcelona Panorama
În vârful dealului se află castelul Montjuic care nu este foarte interesant dar panoramele asupra orașului sunt superbe.Plimbarea pe dealul Montjuic te duce mai departe pe lângă stadionul Olimpic la Muzeul National de Artă.

Barcelona Stadionul Olimpic


Barcelona Palatul Culturii

De la Muzeul National de Artă coboară scările către vestita Piața Spania. Scările coboară pe lîngă faimoasele fântâni cu jocuri de apă care acum din păcate nu mergeau. Pornesc în martie am aflat.În Piața Spania se află o fostă arenă de tauri transformată acum în mall dar cu păstrarea vechii fațade. Pentru 1 euro te poți urca cu liftul pe platforma de sus pentru alte priveliști superbe.

Barcelona Piata Spania

Arcul de Triumf

Barcelona Arcul de Triumf

Este poarta de intrare în Parcul Ciutadela care mi s-a părut foarte animat și interesant cu clădirile sale cu arhitectură veche.

Casa Millá sau La Pedrera

Altă minune arhitectonică marca Antonio Gaudi care de data asta a fost gândită ca un asnsamblu foarte mare de apartamente care se păstrează  și acum. Prin urmare se vizitează o mică parte amenajată ca muzeu. Podul este și el amenajat ca un muzeu multimedia. Arhitectura acestuia fiind copiata dupa structura osoasă a unui șarpe. Terasa este cea mai interesantă. Este specifică stilului Gaudi dar cu multe elemente de originalitate. O să las de asemenea fimul să povestească.


Palatul Muzicii

O bijuterie arhitectonică catalană este și acest palat al muzicii unde am avut norocul sa prindem un concert de chitară clasică însoțit de dansatori de flamingo. Memorabil.

Barcelona Palatul Muzicii

Barcelona Palatul Muzicii

Parcul Güell

Altă comandă dată de industriașul Guell lui Gaudi, nefinalizată din păcate, este și acest parc care urma să fie un asnamblu rezidențial din care s-a construit numai casa în care a locuit Gaudi și alte cateva amenajări. Tot aici se află și celebrele bănci – se pare cele mai lungi din lume gândite de Gaudi. Parcul se află pe una dintre colinele ce străjuiesc Barcelona și oferă priveliști superbe. Este foarte animat de turiști și performeri stradali.

Parcul Guell BarcelonaCasa în care a locuit 20 de ani Gaudi se află tot aici.
Nu ocoliți

Pentru plimbările voastre prin Barcelona am sa vă semnalez căteva locuri pe care ar fi bine să nu le ocoliți. 
Muzeul Picasso – deși are lucrări din perioada timpurie a artistului muzeul merită vizitat.
El 4 Gats – cafeneaua unde obișnuia să-şi petreacă timpul Picasoo în tinereţe şi unde a primit prima lucrare plătită şi anume designul meniului. Locul are în continuare un aer special. Încercaţi crema catalană. Este delicioasă.

El 4 Gats Barcelona

Piaţa Catalunya este locul prin care veţi trece cu siguranţă de mai multe ori. Veţi găsi multe chioşcuri de informare tursitică, anumaţie şi vestita Hard Rock Cafe pe undeva pe acolo. Vestitul mall Il Conte Ingless este şi el pe aici.

Piata Catalunia Barcelona

Catedrala din Barcelona se află tot în cartierul gotic de care am mai pomenit de câteva ori și care merită explorat. Străduțele înguste oferă surprize de tot felul la fiecare colț. Catedrala merită vizitată pentru că pentru câțiva euro te poți urca pe acoperiș de unde îți poți face o imagine de ansamblu asupra orașului vechi din Barcelona. Plaza del Rey este micuță și animată. Înconjurată de clădiri vechi si cu multe terase. Aici se află și un stâlp metalic ce poartă tot semnătura lui Gaudi.

Plaza del Rey Barcelona

Casa fabricantului de ciocolată Amathler nu trebuie nici ea ratată. Are o arhitectură deosebită, se vizitează cu tur ghidat și merită o vizită la magazinul de ciocolată. Este delicioasă.

Casa AmathlerBarcelona

Casa Battló

Am lăsat în mod intenționat la urmă cireașa de pe tort, una dintre cele mai fantastice creații ale lui Antonio Gaudi. Imaginația arhitectului a atins limite negândite la realizarea acestei case. Vei fi uimit la fiecare colț, de fiecare detaliu. Este cea mai scumpă intrare pe care am plătit-o la vreun muzeu în Barcelona – 23 de euro dar aș fi dat și 100 de euro ca să o văd. Am ajuns acolo pe seară și am vizitat pe îndelete până s-au aprins luminile orașului. O să las tot filmulețul să vorbească.


Toate imaginile și filmele sunt realizate cu Samsung Galaxy S7.

_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (8)

Comments are closed

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 409.573 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.