364 euro sejur 10 zile Santorini

Santorini Greece

Am conceput acest sejur la cererea surorii mele și am să redau mai jos costurile pentru perioada solicitată de ea. Informațiile și fotografiile despre Santorinii sunt din sejurul calator365 din iulie 2014.

Costuri

  • 184 euro Bilet avion București-Santorini dus/întors. 
  • de la 360 euro – camera pentru 9 nopți. 
Pentru că am ajuns la aproape același preț cu agențiile de turism care operează chartere i-am recomandat să apeleze la ele

Cauta City Break Santorini

Plajele din Santorini

Santorini este o insulă vulcanică care în urmă cu 4.000 ani a suferit un masiv cutremur (echivalentul a 40 de bombe nucleare) ce a dus la surparea a doua treimi din insulă în ocean. De aici și legenda prin care se crede că ar fii vestita Atlantida. 
Prin urmare plajele sunt în întregime acoperite cu pietre vulcanice, mai mici sau mai mari, în general de culoare neagră.

IMG_2098_web

Vlichada Beach

Am vizitat destul de multe plaje, dar am să vă dau un clasament al plajelor care mi-au placut cel mai mult:
  • Vlichada
  • Eros
  • Perisa
  • Kamari (aici am avut și cazarea)
Mai există de asemenea două plaje deosebite: Red Beach care este accesibilă cu barca sau pe jos, dar accesul pe jos este destul de anevoios.

IMG_2354_web

și White Beach cu acces numai de pe mare. La ambele vă sfătuiesc să ajungeți cu o barcă care se poate lua din portul Akrotirou

IMG_2389_web

Umbrelele și paturile pe plajă nu se plătesc însă apare imediat un chelner care îți va aduce fie o bere rece fie un fresh de portocale fabulos la maxim 4 euro. Apoi poți sta o zi întreagă fără să plătești nimic în plus. Te asigur că berile și sucurile se vor înmulți pe masă.

Santorini map

În iulie este destul de cald la prânz în Santorini. Temperatura trece de 30 de grade celsius. Noi în timpul prânzului plecam la vizitat de orășele.

Orașe de vizitat

map-santorini

Fira este capitala insulei și este considerat cel mai frumos dintre orașe. Lângă Fira se află Oia care mie mi-a plăcut mai mult. De aici se poate admira un apus de soare superb. Lumea se strânge cu câteva ore înainte de apus pe clădiri pentru a prinde un loc cât mai bun. Spectacolul este magnific. 

IMG_1960_web

IMG_1980_web

IMG_1990_web

Ambele orașe se află pe imensele faleze surpate ca urmare a erupției vulcanului și sunt emblema insulei și a Greciei chiar. Accesul este exclusiv pietonal. Străduțele coboară în pantă abruptă către mare. Se poate lua un măgăruș pentru coborâre (mie mi s-au părut catâri) sau o telecabină.

IMG_2156_web

IMG_2170_web

Seara Fira și Oia devin foarte animate. Este o încăntare să rătăcești pe răcoare printre străduțe. Tavernele nu sunt mai scumpe ca în alte localități. Poți mânca o sepie umplută cu brânză și mirodenii sau o dorada la gratar (felurile mele preferate de mâncare) cu 15-18 euro. Berea la restaurant este în jur de 3-4 euro. Recomand berea locală Mythos.

IMG_2418_web

Fira

Deplasările în Santorini le-am făcut pe ATV (30 euro/zi pentru unul de capacitate maximă). Se putea lua și mașină la prețul ăsta dar am preferat să stau cu pletele în vânt. Scuterele sun mai ieftine. Există și autobuze care leagă Fira de principalele orașe însă seara nu circulă și de asemenea distanța de la stație la plajă poate fi prea mare pentru căldura de afară. Printre orașele pe care le-am vizitat, în afară de cele menționate deja, cel mai mult mi-au plăcut Emporio și Pyrgos. Ambele cu case albe și ferestre albastre care urcă pe  deal către biserica centrală.

IMG_2033_web

Emporio

IMG_2538_web
Pyrgos

Pentru cei pasionați de vestigii antice ca noi puteți vizita cetatea antică Thira (care dă încă numele grecesc al insulei) care se află pe un deal deasupra stațiunii Kamari.

IMG_2291_web

Cît și orașul antic Akrotiri acoperit în totalitate de cenușa erupției vulcanice şi prin urmare păstrat excelent de-a lungul mileniilor. Acum este acoperit în întregime de construcții de conservare. Săpăturile se fac din 1967 și nu s-au încheiat încă. S-a găsit până și materie organică conservată de cenușa depusă.

IMG_2332_web

Închei lăsându-vă în compania câtorva imagini care cu siguranță vă vor determina să ajungeți în Santorini cât mai curând. Din punctul meu de vedere este de departe cea mai frumoasă insulă grecească.

IMG_2011_web
Oia

IMG_2121_web

Fira

IMG_2442_web

IMG_2415_web

IMG_2517_web

IMG_2588_web


_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (3)

Comments are closed

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 407.582 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.