Asigurare călătorie Vola.ro

Airport

Pentru rezervări bilete de avion lucrez de câțiva ani cu vola.ro din mai multe motive. Unul dintre ele este că am o diversitate destul de mare de asigurări de călătorie ce le pot plăti odată cu biletul de avion fără să mai intru pe alte site-uri sau, mai rău, să mă duc la un birou de asigurări.

Asigurare de călătorie 1 €/zi

Asigurare calatorie
În pasul 2 al procesului de cumpărare bilet de avion vei primi mesajul: Continuă cu asigurare de călătorie sau fără. Eu bifez întotdeauna cu asigurare de călătorie pentru că pentru 1 €/zi primesc :
 • Asigurare medicală
 • Asigurare de anulare și întrerupere a călătoriei
 • Asigurarea bagajelor
După cum observați sunt acoperite majoritatea riscurilor din timpul călătoriei. Astfel călătoresc liniștit și mă pot concentra la altele : admirat peisajul, relaxare, pozat, filmat, timelapse, condus, restaurante bune, plaje cu umbra, terase cu bere rece, WiFi, Facebook Post, Instagram post etc.

De ce să îți faci asigurare la Vola.ro ?

O dată cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeană, cetățenii români care călătoresc în străinatate pe perioade scurte de timp pot beneficia de asistență medicală în cazul unor evenimente neprevăzute, prin intermediul Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS). Cardul permite accesul la tratamentele medicale de urgență, efectuate conform standardelor din sistemul public de sănătate al fiecărei țări membre a Uniunii la care se adaugă Elveția. În acelasi timp însă, pentru o acoperire completă, care cuprinde și accesul la serviciile clinicilor și spitalelor private din aceste țări (majoritare în comparație cu sistemul public) se recomandă incheierea unei asigurari medicale de călătorii în străinatate.

În plus, pe langă serviciile medicale, o asigurare de călătorie la vola.ro acoperă și alte evenimente neprevăzute, precum pierderea sau întârzierea bagajelor de către compania aeriană. Sau chiar și situația în care pierzi sau întrerupi călătoria.

Avantajele asigurării medicale de călătorie în regim privat

 • Decontarea cheltuielilor se face direct, între compania de asigurări care a încheiat polița și corespondentul acesteia din străinatate, fără să mai fie nevoie ca asiguratul sa achite costul prestatiilor medicale.
 • Includerea în asigurare și a riscurilor ce nu pot fi acoperite prin Cardul European de Asigurari Sociale de Sănătate cum ar fi: cheltuieli medicale cât și cheltuieli de spitalizare atât în regim public cât și privat; cheltuieli de repatriere medicală (cu sau fără însoțitor), cu ambulanța terestră sau aeriană după cum o impune situația medicală; cheltuielile cu repatrierea în caz de deces.
 • Decontarea cheltuielilor realizate cu medicamentele, ca urmare a unui eveniment medical (la recomandarea unui medic).
 • Valabilitate în majoritatea ţărilor lumii, nu doar în statele membre ale Uniunii Europene şi Elveţia.
 • Societatea de asigurare se obligă prin contractul încheiat să asiste pe asigurat în străinatate, 24 de ore din 24, ținând legatura permanent cu acesta în momentele de dificultate.
 • Asistență în peste 70 de limbi străine.
 • Nu există vârstă maximă pentru emitere.
 • Perioada maximă de emitere a polițelor este de 93 zile.
 • Asiguratul poate fi atât cetățean român cât şi cetățean străin cu domiciliul stabil în România, Elveţia, Liechtenstein sau într-un stat al Uniunii Europene de cel puţin sase luni
Vola.ro are și o secțiune de întrebări frecvente cu privire la acest subiect unde poți afla și mai multe despre subiect.
Părerea mea este că, cu cât ești mai bine informat cu atât reduci la minim riscurile într-o călătorie. Prin urmare vă sfătuiesc să citiți termenii și condițiile unei asigurări, ăia pe care majoritatea dintre noi nu îi citim, și apoi spunem senini, că nu am știut. În acest fel veți stii exact pe ce dați banii. 

Tags: , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (1)

Comments are closed

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

 • 335.800 vizite

Translate

SOCIAL