Motor cautare bilete de avion

Care este cel mai ieftin motor de cautare bilete de avion

Rezumat: Motoarele de căutare le folosesc numai pentru zborurile lungi cu escale. Până acum am lucrat cu Vola pentru acest gen de rezervări dar câștigătorii testului meu sunt cei de la Kiwi pentru că au prețuri mult mai mici. Deși Momondo are preţurile cele mai bune rezultatele căutării duc uneori către site-uri în care nu am încredere. Rezervările de acest gen trebuie tratate cu mare atenție. 
De multe ori m-am întrebat dacă motoarele de căutare dau același preț pentru un același bilet de avion. Testul l-am făcut pe o rută foarte căutată de români, București-Londra. Am căutat pentru luna februarie 2018 care este una dintre cele mai avantajoase luni de călătorit la Londra. Zborul l-am programat pe 1 februarie. 

Am testat pe marea majoritate a motoare de căutare bilete de avion de la noi. Rezultatul este surprinzător și în același timp foarte interesant. Nu numai că aceste site-uri nu afișează același preț, dar diferențele sunt de la simplu la dublu. Sper ca rezultatele să fie și pentru voi la fel de ultile ca și pentru mine.

Cel mai ieftin bilet de avion

Clasamentul motorelor de căutare este în ordinea prețului final, nu cel afișat inițial, pentru căutarea București-Londra, doar dus, 1 februarie 2018.
 1. Momondo – 38 euro
 2. Skyscanner 39 euro
 3. Kiwi – 46 euro
 4. Veltravel – 53 euro
 5. Vola – 54 euro
 6. Fly-Go – 56 euro
 7. Esky – 57 euro

Concluzii

 • Deși momondo.ro afișează cel mai mic preț eu nu-l consider câștigător și am să spun de ce. Atât Momondo cât și Skyscanner sunt agregatoare de motoare de căutare și site-uri de companii aeriene. Rezultatele căutării pe aceste site-uri duc către alte motoare de căutare sau către site-urile companiilor aeriene. Mie însă îmi place să știu de unde cumpăr, să știu cu cine stau de vorbă dacă am întrebări sau probleme. În general nu cumpăr de oriunde nimeresc numai că au cel mai mic preț. În cazul acestor două motoare de căutare încerc să aleg dacă pot oferta companiilor aeriene sau a motoarelor de căutare pe care le știu. Ideea este că procesul de cumpărare bilete de avion pe aceste site-uri este mai complicat, uneori amețitor și trebuie să fii foarte atent ce faci. Decizia este a voastră. Pentru rutele lungi s-ar putea să merite diferența.
 • Câștigător după părerea mea este un site mai puțin cunoscut în România Kiwi.com care este o afacere cehească cu care nu am lucrat până acum. După acest test o să fac câteva rezervări și o să vedem care vor fi atunci concluziile. Prețul afișat pe acest site este final.
 • Veltravel afișează și el prețurile inclusiv taxele de administrare rezervare. Prin urmare la rezultatul căutării este afișat prețul final. Este adevărat că acest site afițează și o variantă de 45 de euro a căutării mele dar care este cu escală de 6 ore. Rămâne să decideți voi dacă merită să faceți efortul ăsta pentru 1 euro diferența fața de kiwi.com.
 • Vola care deși are cea mai mare cotă de piață pe bilete de avion online din România are și prețuri printre cele mai mari. Prețul mărit derivă din taxa de 15 euro adăugată la prețul rezervării. Enervant este că vola inițial afișează un preț fără această taxă pe care apoi o vei plăti în prețul final. Este adevărat că această taxă se regăsește într-un customer service de excepție. Am cumpărat de la vola de mai multe ori bilete de avion și am beneficiat de o asistență foarte bună. Lucru care este foarte important la un moment dat. Rămâne să decideți voi dacă merită diferența de preț. Am cumpărat bilete de avion de la ei mai ales pentru călătoriiile lungi cu zboruri combinate. Aici ai un mare avantaj pentru că în cazul oricăror probleme apărute discuți cu o singură persoană. Am zburat către Japonia de exemplu cu vola și am circulat în avioanele de la trei companii aeriene. Dacă erau probleme … cam greu să te descurci. 
 • Fly-Go și Esky afișează și ele prețuri fără taxe de administrare. Fly-go are o taxa de procesare comanda  de 15 euro. La Esky taxa este de 18 euro. Aceste taxe se afișează la plată. Pentru acest gen de agenții de ticketing  această taxă cuprinde cheltuielile prorpii și profitul firmei.
 • Toate site-urile analizate acceptă plata cu cardul.
 • Motoarele de căutare bilete de avion sunt foarte utile pentru curse lungi cu escale. Avantajele sunt majore. Cumperi biletele dintr-un singur loc. Bagajul ajunge direct la destinație. Dacă ai probleme cu transferul, dacă pierzi o legătură discuți cu un singur dispecer.  
 • Cel mai ieftin zbor direct către Londra este cu compania low cost Wizz Air.
 • Cel mai ieftin zbor cu o companie de linie este cu Aegean.
 • Cele mai ieftine zboruri Londra sunt din noiembrie până în februarie.

Photo by Jakob Owens on Unsplash


_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Inca nu te-ai inscris la newsletter ?

Vei primi cate un email de fiecare data cand mai scriu cate ceva.

Alătură-te celorlalți 1.493 de abonați

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

 • 394.497 vizite

Translate

SOCIAL

Cadou 45 euro - Cazare Airbnb

Vreau 45 euro cadou