Când înfloresc lalelele în Olanda

Keukenhof-Holland

Primul lucru pe care trebuie să-l știi când plănuiești o excursie tematică este: când are loc evenimentul ?
Anul trecut am hotărât să vizitez Olanda, pentru a doua oară, de data asta în perioada de înflorire a lalelelor. Am făcut ceva studii și am stabilit perioada.

Cel mai ieftin bilet de avion catre Amsterdam dus-intors este în martie și costă 75 euro. Un bilet de avion Amsterdam dus-întors, în aprilie costă 90 de euro.

25 aprilie – 05 mai

Keukenhof

Este perioada în care am ajuns eu în Olanda. Nu a fost greșit. Însă trebuie să știți că se poate merge și cu o săptămâna-10 zile mai devreme dar și cu maximum o saptămână mai tarziu. Cel mai frumos parc de lângă Amsterdam unde poți vedea cele mai frumoase aranjamente florale din Olanda este :

Keukenhof

Parcul se află la 40 de km de Amsterdam în zona Lisse. Intrarea a costat anul trecut 16 euro de adult și 8 euro de copil dar merită cu prisosința. Parcarea este și ea destul de scumpă 6 euro/zi de autoturism (însă am văzut chiar și caravane prin parcare) . Mâncarea – foarte scumpă. Și am fost obligat să iau un hotdog de 3 euro având în vedere că am stat aproape o zi întreagă. 

Keukenhof Park Amsterdam aplil 2014

În parc am numărat la un moment dat peste 100 de feluri de flori pe o suprafață de maxim 30 mp. Pentru că în mod evident nu sunt numai lalele. Veți găsi toate felurile de flori de sezon. Aranjamentele florale sunt de o imaginație fantastică și extrem de bogate. Există zone pentru copii cu leagăne și animale care umblă pe acolo.

Keukenhof1

Trebuie să vă dați seama că locul este foarte popular prin urmare este foarte aglomerat.  

Keukenhof

Eu folosesc un Olympus OMD EM 5 cu obiective fixe de 19 mm și 45 mm. Am scris despre toate aici. În asemenea situații fotografice ofertante am consumat doi acumulatori și aproape două carduri de 8 Gb. Așa că atenție mare la ce resurse foto aduceți cu voi.

Keukenhof9

Revenind la Parcul Keuknehof vizita aici mi s-a părut că își merită banii deși am ajuns într-o zi destul de ploioasă. Parcul este destul de mare și sun foarte multe locuri deosebite. Am observat de asemenea că florile sunt plantate în așa fel încăt să înflorească o perioadă cât mai lungă posibil. Prin urmare vei vedea în multe locuri foarte mulți boboci. Flori trecute nu am văzut în perioada în care am ajuns eu.

32 hectare de lalele

Olanda-campuri-lalele

Trebuie să știți că olandezii nu cresc lalelele pentru flori ci pentru bulbi. Prin urmare nu taie florile de loc. În zona parcului Keukenhof sunt 32 de hectare de lalele, narcise, zambile, etc. pe care vă recomand cu căldură să le vizitați, mai ales pe bicicletă (eu am petrecut trei zile așa și nu îmi pare rău de loc, deși aveam mașină închiriată). O să vorbesc în alt articol despre cum este să te plimbi cu bicicleta în Olanda.

Cu-bicicleta-in-Olanda

27 mai 2015 Ziua Regelui

Ziua-Regelui-Amsterdam
Am prins fără să plănuiesc neaparat și ziua Națională a Olandei – Ziua Regelui. Evenimentul se sărbătorește evident în toată țara dar în Amsterdam este o nebunie. Las imaginile să vorbească.

Ce merită să vizitați în Olanda ?

Giethoorn

Dacă ajungeți prin Olanda nu evitați pitorescul sat Giethoorn care poate fi vizitat cu barca cu motor electric. Casele sunt locuite de cei mai fericiți olandezi cred. Peisajele sunt superbe. Las imaginile sa vorbească.


Madurodam

Este un fel de parculet de distracție în apropierea vestitului oraș Haga unde vei găsi diverse machete foarte bine realizate ale celor mai importante obiective turistice din Olanda. Machetele sunt foarte bine realizate și cele mai multe au diverse componente în mișcare care atrag copii dar deopotrivă și adulții. Intrarea nu este ieftină – undeva pe 35 de euro dar merită distracția. Noi am stat aproape o jumătate de zi aici.


Căt a costat vacanța în Olanda la lalele ?

  • Cazare 350 euro / 10 nopți / 5 persoane. Am stat într-un bungalow la 45 km de Amsterdam la Parc de Soleil.
    • 7 euro/persoana/noapte. Am mai spus că planific cu grijă vacanțele mele. O să mai revin cu amănunte în articolele viitoare.
Cazare langa Amsterdam

  • Bilet de avion 170 euro. Asta pentru că am zburat cu KLM. Cursele low cost costă în această perioadă 128 euro însă aveau alte date de plecare/întoarcere care nu îmi conveneau.
  • Închiriere maşina 210 euro. Aproximativ 70 euro/persoană inclusiv benzina. Trebuie să țineți cont însă că am făcut peste 2.000 de km în această vacanța.
  • Mâncare 20 euro/pers/zi. Asta în condițiile în care am avut bucătărie în bungalow și am gătit cel puțin o masă pe zi.
Mai puneţi intrările la muzee, croaziere, închiriere biciclete şi nu treceţi de 600 euro de persoană.
Aici trebuie să țineți cont că am stat 10 zile, am vizitat peste 10 orașe, am am făcut peste 2.000 km cu mașina, am intrat în o grămadă de muzee, am făcut diverse croaziere etc.

Galerie foto din gradina Keukenhof

Keukenhof111

Keukenhof26

Keukenhof25

Keukenhof23


Keukenhof22

Keukenhof21

Keukenhof20

Keukenhof19

Keukenhof18

Keukenhof17

Keukenhof16

Keukenhof15

Keukenhof14

Keukenhof13

Keukenhof12

Keukenhof10

Keukenhof8

Keukenhof7

Keukenhof5

Keukenhof4

Keukenhof2

Keukenhof-Garden-Holland


Tags: , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Inca nu te-ai inscris la newsletter ?

Vei primi cate un email de fiecare data cand mai scriu cate ceva.

Alătură-te celor 147 de abonați

Sustintraficuldeinfluenta

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

  • 170.424 vizite

Translate

SOCIAL