Când înfloresc lalelele în Olanda

Primul lucru pe care trebuie să-l știi când plănuiești o excursie tematică este: când are loc evenimentul ?

Anul trecut am hotărât să vizitez Olanda, pentru a doua oară, de data asta în perioada de înflorire a lalelelor. Am făcut ceva studii și am stabilit perioada.

Cauta bilete de avion Amsterdam

25 aprilie – 05 mai

Keukenhof

Este perioada în care am ajuns eu în Olanda. Nu a fost greșit. Însă trebuie să știți că se poate merge și cu o săptămâna-10 zile mai devreme dar și cu maximum o saptămână mai tarziu. Cel mai frumos parc de lângă Amsterdam unde poți vedea cele mai frumoase aranjamente florale din Olanda este :

Keukenhof

Parcul se află la 40 de km de Amsterdam în zona Lisse. Intrarea a costat anul trecut 16 euro de adult și 8 euro de copil dar merită cu prisosința. Parcarea este și ea destul de scumpă 6 euro/zi de autoturism (însă am văzut chiar și caravane prin parcare) . Mâncarea – foarte scumpă. Și am fost obligat să iau un hotdog de 3 euro având în vedere că am stat aproape o zi întreagă. 

City Break Amsterdam de la 170 euro


Keukenhof Park Amsterdam aplil 2014

În parc am numărat la un moment dat peste 100 de feluri de flori pe o suprafață de maxim 30 mp. Pentru că în mod evident nu sunt numai lalele. Veți găsi toate felurile de flori de sezon. Aranjamentele florale sunt de o imaginație fantastică și extrem de bogate. Există zone pentru copii cu leagăne și animale care umblă pe acolo.

Keukenhof1

Trebuie să vă dați seama că locul este foarte popular prin urmare este foarte aglomerat.  

Keukenhof

Eu folosesc un Olympus OMD EM 5 cu obiective fixe de 19 mm și 45 mm. Am scris despre toate aici. În asemenea situații fotografice ofertante am consumat doi acumulatori și aproape două carduri de 8 Gb. Așa că atenție mare la ce resurse foto aduceți cu voi.

Keukenhof9

Revenind la Parcul Keuknehof vizita aici mi s-a părut că își merită banii deși am ajuns într-o zi destul de ploioasă. Parcul este destul de mare și sun foarte multe locuri deosebite. Am observat de asemenea că florile sunt plantate în așa fel încăt să înflorească o perioadă cât mai lungă posibil. Prin urmare vei vedea în multe locuri foarte mulți boboci. Flori trecute nu am văzut în perioada în care am ajuns eu.

32 hectare de lalele

Olanda-campuri-lalele

Trebuie să știți că olandezii nu cresc lalelele pentru flori ci pentru bulbi. Prin urmare nu taie florile de loc. În zona parcului Keukenhof sunt 32 de hectare de lalele, narcise, zambile, etc. pe care vă recomand cu căldură să le vizitați, mai ales pe bicicletă (eu am petrecut trei zile așa și nu îmi pare rău de loc, deși aveam mașină închiriată). O să vorbesc în alt articol despre cum este să te plimbi cu bicicleta în Olanda.

Cu-bicicleta-in-Olanda

27 mai 2015 Ziua Regelui

Ziua-Regelui-Amsterdam
Am prins fără să plănuiesc neaparat și ziua Națională a Olandei – Ziua Regelui. Evenimentul se sărbătorește evident în toată țara dar în Amsterdam este o nebunie. Las imaginile să vorbească.

Ce merită să vizitați în Olanda ?

Giethoorn

Dacă ajungeți prin Olanda nu evitați pitorescul sat Giethoorn care poate fi vizitat cu barca cu motor electric. Casele sunt locuite de cei mai fericiți olandezi cred. Peisajele sunt superbe. Las imaginile sa vorbească.


Madurodam

Este un fel de parculet de distracție în apropierea vestitului oraș Haga unde vei găsi diverse machete foarte bine realizate ale celor mai importante obiective turistice din Olanda. Machetele sunt foarte bine realizate și cele mai multe au diverse componente în mișcare care atrag copii dar deopotrivă și adulții. Intrarea nu este ieftină – undeva pe 35 de euro dar merită distracția. Noi am stat aproape o jumătate de zi aici.

Amsterdam

Evident că Amsterdam este un oraș ce merită văzut și revăzut de câte ori ai ocazia. Noi am nimerit așa cum spuneam de Ziua Regelui și era cam balamuc prin oraș. În următoarele zile când am ajuns în oraș am fost fermecați de canale, clădiri, biciclete, parcuri și cel mai tare m-a uimit rețeaua de piste de biciclete, parcările cu mii de biciclete și faptul că bicicliștii sunt respectați și aș putea spune chiar suverani pe stradă.O plimbare pe canale este o adevărată plăcere. Nu costă mai mmult de 15 euro de persoană și ai ocazia să vezi orașul dintr-o altă perspectivă. Am înțeles că din fața Gării Centrale ar fi și ceva curse gratuite. În nebunia de pe străzi nu am găsit.

Amsterdam Gara Centrala
Am plecat din nebunia din Amsterdam și am ajuns în orașe mai mici unde deşi se sărbătorea şi aici Ziua Regelui totul era mult mai liniştit

Monikendam

Micuț și cochet se vizitează în o jumătate de oră – plăcută și relaxantă.

Olanda MonikendamAr fi fost bună și aici o barcă de închiriat dar nu am văzut.


Marken

Este un sat de pescari mic și foarte pitoresc destul de aproape de Amsterdam. Mai toate casele sunt verzi și se poate vizita cam într-o oră.O cafea la nenumăratele terase este binevenită.Uneori micile detalii fac diferența


Zaanse Schans

Alt sat pescăresc cu aceleași case verzi pe malul canalelor ce se află destul de apropape de Amsterdam merită și el o vizită scurtă.

Olanda Zaanse Schans 01Marea majoritate a caselor este amenajată pentru turiști. Nu mi s-a părut că sunt locuite cu adevărat.

Amsterdam by night

Revenim în Amsterdam pentru o ședință foto la lumina albastră și îl găsim mult mai liniștit

Amsterdam by night 


Leiden

Cotat ca cel mai frumos muzeu în aer liber al Olandei ar fi meritat mult mai mult timp alocat decât i-am acordat noi. Dacă aveți răgazul stați mai mult decât câteva ore aici. Merită.

Alkmaar

Delft

Este renumit pentru vestita ceramică albastră care a devenit ca un fel de brand al întregii țări și aici noi cel puți am stat mai mult. Orașul este destul de mare și foarte frumos.

Delft
Kinderijk

Cel mai mare parc de mori de vânt din Olanda l-am vizitat pe înserat. Au ieșit niște poze emblematice și foarte frumoase. Am înțeles că unele dintre mori se pot vizita și chiar funcționează dar trebuie ajuns până în ora 17,00 pentru a le găsi deschise. Asta este o regulă generală în Olanda. Orice obiectiv turistic se închide la această oră. Ce vrei oamenii se respectă. DUpă această oră îi vezi pe toți călare pe bicicletă sau pe cai, alergând sau pur și simplu relaxându-se.


Alkmaar

Oraș aflat în nordul Olandei foarte frumos și destul de mic pentru o vizită scurtă. Să nu înțelegeți că nu merită să stați mai mult în toate aceste orășele mici. Depinde cât timp aveți pentru Olanda. Noi am stat opt zile și am fost cam pe fugă.

Alkmaar Olanda

Schermeer

Prima moară de vânt funcțională pe care am văzut-o în Olanda. Tot mecanismul ridicării apei dintr-un canal în altul mai sus este foarte interesant.


Muiden

La castelul de la Muiden am ajuns pe seară și evident era închis. Am profitat și am făcut o ședință foto la lumina albastră și am vizitat orășelul vechi din jur foarte frumos. Olandezii nu au pperdele la ferestre și se vede tot în case mai ales seara. Este un adevărat spectacol de care localnicii nu par să se sinchisească. Discreția se impune de la sine totuși.


Haga

Prin Haga am trecut mult mai rapid decât ar fi trebuit. Rezervați-vă vă rog măcar o jumătate de zi pentru acest minunat oraș. Am stat prea mult la Madurodam care este în apropiere și … asta e Haga a primit prea puțin timp.


Plimbarea cu bicicleta În Olanda

Este după părerea mea una dintre cele mai frumoase experiențe din această țară mai ales pentru noi românii pentru care miile de kilometri de piste de biciclete din Olanda sunt cu adevărat ceva SF. Noi am alocat două zile aceste activități extrem de relaxante și de plăcute în condițiile date. Fie că te plimbai pe marginea canalelor străjuite de câmpuri de lalale fie printre dunele de nisip, fie prin pădure sau pe malul mării această activitate poate deveni un scop în sine al concediului tău. Închirierea unei biciclete costă 9 euro. Bicicleta olandeză este foarte comodă din cauza construcției aparte care dă o poziție dreaptă a corpului ce te face să obosești mult mai greu. Ghidonul este mult mai înalt decât la bicicletele noastre. Am experimentat și tandemul care este mai greoi dar poți lua cu tine și un coleg care nu știe să meargă pe bicicletă. Am experimentat și se poate. În această zonă a fost campingul nostru: păduri, dune de nisip, marea nordului la 2 km, câmpuri de lalele și zambile, sute de kilometrii de piste de biciclete. Cum să nu îi încerci un pic ?Căt a costat vacanța în Olanda la lalele ?

 • Cazare 350 euro / 10 nopți / 5 persoane. Am stat într-un bungalow la 45 km de Amsterdam la Parc de Soleil.
  • 7 euro/persoana/noapte. Am mai spus că planific cu grijă vacanțele mele. O să mai revin cu amănunte în articolele viitoare.
Cazare langa Amsterdam

 • Bilet de avion 170 euro. Asta pentru că am zburat cu KLM. Cursele low cost costă în această perioadă 128 euro însă aveau alte date de plecare/întoarcere care nu îmi conveneau.
 • Închiriere maşina 210 euro. Aproximativ 70 euro/persoană inclusiv benzina. Trebuie să țineți cont însă că am făcut peste 2.000 de km în această vacanța.
 • Mâncare 20 euro/pers/zi. Asta în condițiile în care am avut bucătărie în bungalow și am gătit cel puțin o masă pe zi.
Mai puneţi intrările la muzee, croaziere, închiriere biciclete şi nu treceţi de 600 euro de persoană.
Aici trebuie să țineți cont că am stat 10 zile, am vizitat peste 10 orașe, am am făcut peste 2.000 km cu mașina, am intrat în o grămadă de muzee, am făcut diverse croaziere etc.

Galerie foto din gradina Keukenhof

Keukenhof111

Keukenhof26

Keukenhof25

Keukenhof23


Keukenhof22


_________________________________

Poze inedite din calatoriile mele am pe Instagram INTRA AICI.

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

calator365.ro

Urmariti calator365.ro pe Facebook.

Comments (5)

 • Primăvara în Olanda, fotografii • Calator 365

  |

  […] lalelelor înflorite. Am vizitat foarte multe locuri superbe și am scris aici despre principalele obiective turistice din Olanda. Mi-am propus în acest articol să public imagini ce nu au apărut în articolul de mai sus. […]

  Reply

 • Călătorii tematice • Calator 365

  |

  […] pentru că am dat peste evenimente foarte interesante.De exemplu în Olanda am plecat să prind înflorirea lalelelor și am dat din pură întâmplare peste Ziua Regelui care s-a dovedit a fi un eveniment interesant […]

  Reply

 • Despre mine - Calator 365

  |

  […] excursii tematice ca sa le spun asa. In Japonia am ajuns in perioada de inflorire a ciresilor. In Olanda in perioada de inflorire a lalelelor. In week-endul urmator ma duc la Verona sa-l ascul pe Placido […]

  Reply

 • Cel mai ieftin City Break - Calator 365

  |

  […] spectacolul înfloririi lalelelor. Am fost mai mult dect fantastic. A fost memorabil. Am scris aici câte ceva despre sejur.  City Break Amsterdam de la 159 euroExperienţa în capitala Portugaliei […]

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Contact

Facebook
Email

Statistici blog

 • 408.861 vizite

Translate

SOCIAL

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.